Dini bilgiler El-Muksi̇t ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muksi̇t esmasının faziletleri nelerdir?

El-Muksi̇t ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muksi̇t esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Muksi̇t ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muksi̇t esmasının faziletleri nelerdir?

El-Muksit; Allah'u Teala'nın en güzel isimleri arasında yer alır. Mutlaka herkesin bildiği bu güzel isim, ile ilgili daha derin bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. El-Muksit; bütün işlerini yerli yerinde ve bir düzen içinde yapan Allah'ın güzel isimleri arasında yer alır. El-Muksi̇t ne demek sizler için derledik.

El- Muksit, Allah'ın en güzel isimlerinden bir tanesidir. Bu ismin zikredilmesi, dinimizce pek çok fazilete sahiptir.

Haberin Devamı

 

EL-MUKSİ̇T NE DEMEK? 

Allah'ın 99 güzel isminden biri olarak bilinen El-Muksit; her işi birbirine denk olan, adil olan, her işini yerli yerinde yapan, birbirine uygun yapan anlamına gelir. Allah, yarattıklarına hiçbir zaman zulüm etmez ve adalet ile hükmeder. O da, adalet gününde adalet terazisini kurandır. Mümin kullarının mükafatını ise, adaletle takdir eden ve veren de odur.

Dünya içinde dost ve düşman ayrımı gözetmeden, bütün kullarının hak ettiği rızıklarını eşit olarak verir. Bu doğrultuda ise, gerçek kullar Ahirete yaptıklarını fazlası ile alırken; düşmanlar da sadece yaptıklarının karşılığını ahirette ceza olarak alır.

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL MUKSİ̇T ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Muksit esmasının zikredilmesi çok makbuldür. El-Muksit adının zikir günü ise, perşembe olup; zikir sayısı ise 209 dur. El-Muksit zikrinin vakti ise müşteridir. El-Muksıt pek çok farklı fazileti ile birlikte Esması üzerinden insanların hayatlarında olumlu bazı etkiler sağlar.

Haberin Devamı

Bu faziletleri bu sayede öğrenebilir ve farklı sayılar üzerinden gün içinde İsmi Şerifi tekrar edebilirsiniz. El-Muksit zikrinin en bilinen faydaları ve faziletlerinin bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

El-Muksit esmasına sürekli devam eden kişinin vesvesesi kısa zaman içinde yok olur.

Düşmanları kendinden uzak tutmak için de El-Muksit esmasını günde 209 defa okumak gerekir.

El-Muksit zikrine devam eden kişiler ise, eğer borçluysa bu borçlarından Allah'ın kısa zaman içinde kurtulurlar.

Hapiste yatan kişiler bu ismi Zikri ile birlikte tekrar eder ve adalet yerine gelir ve özgürlüklerine de kavuşur.

Bu ismi zikr etmek sureti ile yeniden ederek okumaya devam eden kişiler borçlarından kurtulur.

Aşırı bir şekilde hırsızlık ve yaramazlık yapan çocuklar için ismi şerif 66 defa okunarak çocukların üzerine asılırsa, onların aşırılıkları ve yaramazlıkları sona erer.

Tüm bunların yanında 5 vakit namazdan sonra tekrar etmek sureti ile dünyevi yaşam ilçesindeki bütün hak ve adaletten yararlanmak da mümkün olur.

 

EL-MUKSİT ESMASI TÜRKÇE ANLAMI

Haberin Devamı

El-Muksit esmasının Türkçe anlamı ise şöyledir; bütün işlerini belli bir düzen içinde yürüten, bütün işlerini denk ve birbirine uygun ve yerli yerinde yapan ve adil olan. Adaletten şaşamayan, yarattıklarından hiçbirine haksızlık, cefa, eza eziyet ve zulüm etmeyen olarak bilinir.

El-Muksit esması Kuran'da pek çok yerde geçer. Kur'an-ı Kerim'de de "El-Muksit" esmasının geçtiği bazı ayetler vardır. 

"...yarattıklarımızdan, daima hak ile doğru yolu bulan ve onunla adil davranan bir ümmet vardır..." ( Araf Suresi; Ayet 181 )

"...ey iman edenler. Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun..." ( Maide Suresi; Ayet 8 )