Dini bilgiler El-Muktedi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muktedi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

El-Muktedi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muktedi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Muktedi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Muktedi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Allah’ın birbirinden güzel 99 isminden biri olan El-Muktedir Arapçada iktidar anlamına gelmektedir. Evrendeki mutlak kuvvetin Allah olduğu anlamına gelen El-Muktedir Allah’ın gücü ve kudretinin büyüklüğü hakkında bilgi vermektedir. Sizler için El-Muktedir esmasının anlamı ve El-Muktedir esmasının faziletleri hakkında merak edilenleri derledik.

El-Muktedir esması her şeye kuvveti yeten, Allahü Teala’nın istediği üzerinde ve istediği zamanda bu gücü kullanması demektir.

Haberin Devamı

 

 EL-MUKTEDİR NE DEMEK?

Allah’ın isimlerinden El Muktedir Allah’ın kudret ve güç sahibi olması anlamına gelir. Allah her şeye muktedirdir. O sınırsız kuvveti ile tüm kainatı yaratmış, insana irade ve zeka vermiştir. İnsan aklını ve iradesini kullanmalı ve doğru yolu bulmalıdır. Allah’ın gücü karşısında aciz olduğunu hatırlamalıdır.

Allahu Teala gücü her şeye yetendir. Çünkü Allah hem muktedir hem de kadirdir. Kişiler bunu hatırlayarak ibadet etmeli ve günahlarının tövbesi için ona sığınmalıdırlar. Allah'ın gücü her şeye yeter. Ancak böyle yaptıklarında günahları affolunur ve Allah’ın takdirini hak eder.

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL MUKTEDİR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Muktedir esması Allah’ın okunması oldukça sevap olan olan sıfatlarındandır. El Muktedir isminin birçok fazileti bulunmaktadır. El Muktedir esması saf ve temiz duygularla zikredildiğinde manevi açıdan faydaları oldukça fazla olmaktadır.

Haberin Devamı

Her gün 744 kez El-Muktedir zikri okumak zalimlerinden zulmünden korunmaya ve onlara üstünlük sağlamaya vesile olur.

Sabah uyandıktan sonra 100 kere El-Muktedir zikrini okuyan kişilerin gün içerisinde işleri rast gider ve acizlikten kurtulurlar.

Gece yatmadan El-Muktedir Celle Celalühü şeklinde zikredilen El-Muktedir esması şeytanın ve cinlerin vesveselerinden kurtulmaya vesile olur.

Düzenli şekilde her gün 744 kez El Muktedir okuyan kişilerin imanı tazelenir. El Muktedir esmasını zikretmek dünya hayatının geçici olduğunu ve ahiret için yatırım yapılması gerektiğini hatırlatır.

Her gün El-Muktedir zikrinin 744 kez El-Muktedir Celle Celalühü şeklinde okuyan kimse etrafındakiler taranan sevilen, saygı duyulan ve aranılan bir kimse olur.

Yaptığı işlerde başarılı olmak isteyen kişi düzenli olarak beş vakit namazın ardından El Muktedir esmasını zikretmelidir.

Ya Muktedir Celle Celalühü ismi bir bardak suya her gün 744 kez okuyup hastaya içirilirse hasta en kısa zamanda şifa bulur.

Her gün 744 kere Ya Muktedir Celle Celalühü zikretmek doğru yoldan sapmış kişilerin en kısa zamanda iman kazanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

El Muktedir ismini zikretmek zihni, ruhu ve bedeni kuvvetlendirir. Düzenli olarak El Muktedir okuyan kişi kolay kolay sıkıntı yaşamaz ve her işini rahatlıkla yapar.

Günü ve saatinde El Muktedir esmasını zikreden kimse düşmanlarına ve zalimlere karşı üstünlük sağlar. Çevresindeki kişilerin saygısını ve sevgisini kazanır.

 

EL MUKTEDİR ZİKİR GÜNÜ, ZİKİR SAYISI VE ZİKİR SAATİ

El Muktedir esmasının zikir günü Pazar günüdür. El Muktedir esmasının zikir sayısı 744’tür. Zikir saati ise Pazar günü güneşin doğduğu zamandır.