Dini bilgiler El-Vali̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vali̇ esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vali̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vali̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vali̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vali̇ esmasının faziletleri nelerdir?

El Vali ismi Allah'ın (cc) çok güzel isimlerinden biridir. El Vali isminin anlamı evrenin tek yaratıcısı ve yerlerin göklerin tek sahibi demektir. Allah (cc) evreni bir düzen içinde yaratmıştır ve her şeyi kontrol etmektedir. El Vali ne demektir ve esmanın faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

El Vali ismi korku ve endişelerden uzak durmak için okunur. Mevkisinin yükselmesini isteyen kişilerin de El Vali ismini zikretmesi önerilir. 

Haberin Devamı

 

EL-VALİ NE DEMEK?

El Vali esma ül hüsna'da yazan bir isimdir ve diğer 98 isim ile beraber bu listede yer almaktadır. Allah'ın (cc) 99 adet ismi vardır ve bu isimlerinin anlamları birbirlerinden farklıdır. Anlamlarının yanında faydaları da farklı olduğu için kulların bunları bilmesi ve buna göre isimleri zikretmesi gerekir. Evrendeki her şey belirli bir denge içerisinde yaratılmıştır ve dengeli bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir.

El Vali isminin ilk anlamı evreni ve kainatı kusursuz, eksiksiz bir şekilde yöneten demektir. Allah (cc) her şeyi kusursuz bir şekilde yaratmıştır ve kusursuz bir şekilde yönetmeye devam etmektedir. El Vali isminin ikinci anlamı ise yerlerin ve göklerin tek sahibi olandır. Bakara suresinin 115. ayetinde doğunun ve batının tek sahibinin Allah (cc) olduğu bildirilmektedir. 

Haberin Devamı

 

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL VALİ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

 Allah'ın (cc) 99 tane ismi vardır ve bütün isimlerinin anlamı hem çok güzeldir hem de müminler için oldukça hayırlıdır. Allah (cc) kullarının kendisine iman etmesini istediği için kullarının kendisine yakın olmasını ister. Eğer kendinizi kötü ya da manevi olarak eksik hissederseniz bundan kurtulmak için Allah'ın (cc) isimlerini telaffuz etmelisiniz.

İçten ve samimi edilen duaları Allah (cc) kabul eder ve kullarının zorda kalmasına izin vermez. El Vali esması da Allah'ın (cc) esmalarından biridir ve zikri de insanlara hayırlı şeyler getirmektedir. Bu ismi zikreden ve zikretmeyi alışkanlık haline getiren kişiler birçok kötülük ve felaketten korunurlar. Ayrıca eğer El Vali ismini zikrederseniz mevkiniz ve makamınız da yükselir.

 Toplumda saygı görmek ve takdir görmek isteyen kişilerin de her gün El Vali ismini zikretmeyi alışkanlık haline getirmesi gerekir. Gece ve gündüz olmak üzere El Vali ismini zikreden kişiler veli kullar mertebesine yükselirler ve manevi olarak kendilerini daha huzurlu hissederler. Allah (cc) evrende yaşanan ve gerçekleşen her şeyi bilir ve kontrol eder.

Büyük evreni yaratan da kendisidir ve yarattıklarının işlerini yerine getiren de odur. El Vali esmasının Ya Vali olarak da zikredilmesi oldukça faydalıdır. Ya Veli esmasını zikreden Müslümanların kalplerinden tüm endişeler ve korkular silinmektedir.

Haberin Devamı

Günlük olarak gerçekleştirilen ibadetlerde Fatiha suresinden sonra El Vali ya da Ya Vali esması zikredilirse başlanan her işte başarılı olunur. Eğer yeni bir işe başlayacaksanız ve hayırlısının olmasını istiyorsanız El Vali esmasını zikredebilir ve Allah'tan (cc) kendiniz için hayırlısını dileyebilirsiniz.