Dini bilgiler Er-Rauf ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rauf esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Rauf ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rauf esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Er-Rauf ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rauf esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Rauf ismi Allah'ın (cc) 99 ismi arasında yer alan esma ul husnadan biridir. Allah'ın (cc) bütün isimleri faziletlidir ve kendisi hakkında bilgi edinmemizi sağlar. Dolayısıyla Allah'ın (cc) isimlerinin anlamlarını ve faziletlerini bilmek ona karşı daha yakın olmak ve onu daha iyi tanımak için önemlidir. Er-Rauf ne demektir ve Allah'ın (cc) isimleri arasında olan Er Rauf esmasının faziletleri nelerdir sizler için ayrıntıları derledik.

Er Rauf esması merhamet eden ve acıması olan demektir. Er Rauf esması ile Allah'ın (cc) kullarına merhamet ettiği ve onların tüm kötülüklerini ve günahlarını örterek affeden demektir.

Haberin Devamı

 

ER-RAUF NE DEMEK?

Allah'ın (cc) isimlerinin anlamlarını bilerek ona daha yakın hissetmek ve faydalarından yararlanmak mümkündür. Er Rauf ismi de en güzel isimlerden biridir ve Allah'a (cc) inanan herkesin bu isimle ilgili bilgi sahibi olması gerekir. Er Raus isim anlamı bakımından acıyan ya da merhamet eden anlamlarına gelir. Er Rauf esması ile Allah'ın (cc) kullarının günahlarını örten ve onlara merhamet eden olduğu anlatılır.

Allah (cc) kullarına sürekli doğru yolda olmaları için yollar gösterir ve onların kötülüklerden uzak olmasını ister. Affetmeyi seven bir yaratıcı olduğu anlamlarına da gelen Er rauf ismi Allah'ın (cc) affetmeyi sevdiği ve onlardan af beklediği şeklindedir. Er Rauf esması Allah tealanın yarattığı tüm canlılara karşı merhamet ettiği yönündedir.

Haberin Devamı

Allah (cc) günahları ve kötülükleri örtmeyi sever. Ondan hiçbir şey saklanamadığı gibi tüm günahları bilir fakat onları affeder ve günahlarını görmezden gelir. Allah (cc) günahları herkesten gizleyen ve onların iyi insanlar olmalarına imkan sağlayan bir yaratıcıdır. 

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ER RAUF ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Er Rauf esması Allah'ın (cc) bir esmasıdır ve faziletleri de birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılır. Er Rauf esmasını zikretmek insanların arasında merhamet duygusunun artmasını sağlar ve sevgi duygusunu da artırır. Er Rauf esmasını zikretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan insanların içlerindeki sevgi artar ve diğer insanlara karşı daha merhametli olmaya başlarlar.

Eğer sinirli ve öfkeli kimseler Er Rauf esmasını zikrederse sinirleri yatışır ve daha sakin bir insan olurlar. Sakinleşmeye ve daha mantıklı karar vermeye yarayan er rauf esması kişilerin çevreleri tarafından daha fazla sevilmesine de yarar. Er Rauf esması sevgiyi ve merhameti artırdığı gibi koruma hissini de artırır ve kişiler tüm canlılara daha şefkatli yaklaşırlar.

Özellikle de bitkilere ya da hayvanlara zarar veren kişilere üflenerek okunursa bu insanların daha merhametli olduğu bilinir. Allah'ın (cc) izni ile Er Rauf esmasını zikreden kişilerin kalplerinde merhamet duygusu artar ve daha iyi bir insan olurlar. Er Rauf ismini ezberlemek ve içten bir şekilde okumak önemlidir. Er Rauf esmasının zikredilmesi Müslümanlar için oldukça faziletlidir.

Haberin Devamı