Dini bilgiler Es-Sabur ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Sabur esmasının faziletleri nelerdir?

Es-Sabur ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Sabur esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Es-Sabur ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Sabur esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Es Sabur esması sabır anlamına gelmektedir. Sabırlı olmak, üzüntü gibi hislere sabretmek ve tahammül göstermek anlamlarına da gelir. Es Sabur ismi acele intikam almayan ve çok sabreden anlamlarına da gelen bir esmadır. Es Sabır ne demektir ve Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Es Sabur isminin faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Es Sabur günahlara karşı sabırlı olan, kendisine itaat etmeyenlere karşı sabırlı olan anlamlarına gelen bir esmadır. Es Sabur ismi ile Allah'ın sabırlı olduğu ve günah işleyenlere süre verdiği anlaşılır.

Haberin Devamı

 

ES-SABUR NE DEMEK?

 Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bu isimlere Esma ül Hüsna denir. Dolayısıyla Esma ul husnanın tüm Müslümanlar tarafından iyi kavranması ve anlaşılması gerekir. Es Sabır kelime kökeni bakımından Arapçadır ve Sabur ismi de Sabera kökünden gelir. Sabır anlamında kullanılan bir kelime sabretmek, nefse hakim olmak ve endişe gibi kötü hislere sabretmek demektir.

Es Sabür isminin anlamına bakıldığında Allah'ın (cc) ceza ve günah işleyenlere karşı sabırlı olduğu, cezalandırabilecekken cezalandırmadığı anlamı çıkar. Allah (cc) iyiliğe dönmeleri için tüm kullarını bekler ve onlara bir süre verir. Bu sürede günahkar olanların af dilemesini ve pişman olmasını onlardan bekler.

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ES SABUR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Allah'ın (cc) isimlerini zikrederken samimi ve içten olmak faziletlerinden faydalanmak adına önem teşkil eder. Niyetler üzerine okunan esmalarda niyetlerin kabul edilmesi daha mümkün olur. Allah'ın (cc) en güzel isimlerinden biri olan Es Sabur isminin zikredilmesi tüm işlerin yolunda gitmesi için önemlidir.

Eğer işlerinizde aksaklıklar varsa ve yolunda gitmeyen bazı şeyler varsa refaha çıkmak için her gün Es Sabur ismini zikredebilirsiniz. Es Sabur esması zorluklardan ve sıkıntılardan kurtularak refaha ermeye vesile olur. Es Sabur esmasının zikredilmesinde niyeti doğru etmek ve sonrasında da zikre başlamadan önce istiğfar etmek gerekir.

İşlerin düzene girmesini sağlayan Es Sabur esması aynı zamanda kişilerin rızıklarının artmasını da sağlar. Es Sabur esmasının zikrinde hastalıkların da şifa bulduğu bilinir. Eğer hastaysanız ve şifa bulmak istiyorsanız her gün sık sık Es Sabur esmasını zikretmelisiniz. Her türlü sıkıntı ve dert için her gün 3000 kere Ya Sabur cemme celalühü ismi şerifinin zikredilmesi önerilir.

Gün doğmadan seher vaktinde 100 kere Ya Sabur esmasının zikredilmesi Allah (cc) tarafından korunmanızı sağlar ve başınıza gelecek olan her dertten de uzaklaşırsınız. Her gün 298 kere Ya Sabur esmasını zikretmeye devam eden kişiler hem dünyada hem de ahirette mesut olmaktadır.

Haberin Devamı

5 vakit namazlardan sonra 298 kere Ya Sabur celle celaluhu ismini zikreden kişilerin de sabırları ve metanetleri artar. Dünyevi işlerde bıkkınlık hissetmez ve hayatı daha iyi bir şekilde devam eder.