Dini bilgiler Eş-Şekur ne demek? Allah'ın isimlerinden Eş Şekur esmasının faziletleri nelerdir?

Eş-Şekur ne demek? Allah'ın isimlerinden Eş Şekur esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Eş-Şekur ne demek? Allah'ın isimlerinden Eş Şekur esmasının faziletleri nelerdir?

Eş Şekur esması Allah'ın (cc) esmalarından biridir ve oldukça faydalıdır. Bu nedenle insanlar Allah'ın (cc) esmalarının anlamlarını ve faziletlerini merak ederler. Eş Şekur esmasının anlamı çok iyiliğe büyük mükafatlar veren ve rızasıyla yapılan tüm iyiliklere fazla fazla karşılık veren demektir. Eş Şekur esmasının faziletleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eş Şekur esmasının zikredilmesi kişilerin daha sağlıklı olmalarını sağlar. Nimetlerin artması ve rızkın bollaşması da faziletleri arasındadır. 

Haberin Devamı

 

EŞ-ŞEKUR NE DEMEK?

Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bu isimlerin tümünün anlamları çok güzeldir. Anlamı güzel olan Allah'ın (cc) esmalarının faziletleri de oldukça fazladır. İsimlerin faziletlerini öğrenmek ve buna göre zikretmek daha hayırlı olsa da tüm isimleri insanlar için faydalıdır. Eş Şekur isminin anlamıyla beraber faydalarını bilmek kişilere daha faydası olmasını sağlar.

Eş Şekur esmasının anlamı az iyiliğe çok mükafat veren, rızası ile yapılan tüm iyiliklere fazlasıyla cevap veren demektir. Eş Şekur isminin bir başka anlamı ise kendi rızasıyla yapılan tüm iyi işleri çok fazlasıyla karşılayan ve karşılık veren demektir.

Şükür kelimesiyle iyilik ve iyiliği karşılama anlamları denk gelir. Kullar eğer Eş Şekur esmasını zikretmeyi alışkanlık edinir ve sürekli bu esmayı zikrederlerse bereket bulurlar ve rızıkları fazla olur. Eş Şekur ismi Ya Şakur şeklinde de zikredilebilen ve büyük faydaları olan bir esmadır. 

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EŞ ŞEKUR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

 Eş-Şekur isminin Ya Şekür ya da Eş Şekür şeklinde okunması önerilmektedir. Her kim ki Eş Şekur isminin zikretmeyi alışkanlık haline getirirse vücut ağrılarından kurtulur ve daha sağlıklı bir hayata sahip olurlar. Eğer Eş Şekur esması Ya Şekur Celle Celalühü şeklinde zikredilmesi halinde okuyan kişilerin rızıkları bol olur ve nimetleri de süreklidir.

Eş Şekur ismini suya yazarak o su ile bedeninizi yıkarsanız ve o suyu içerseniz beden yorgunluğunuz ve nefes darlığınız da ortadan kalkar. İnsanların kendilerini daha iyi ve daha manevi huzurlu hissetmeleri için Allah'ın (cc) isimlerini zikretmeleri gerekmektedir. Allah (cc) isimlerini zikreden kullarını korur ve tüm kötülüklere karşı korur.

Müslüman kulların Allah'tan (cc) isterken cömert olmaları ve istemeleri önerilir. Çünkü Allah (cc) kullarının istediklerini geri çevirmez ve onlara bol bol verecek kadar yüce gönüllüdür. Eş Şekur isminin 41 kez suya okunması ve o su ile önce gözlerin yıkanması sonra içilmesiyle bereket bulmak mümkündür. Ayrıca büyük bereket yanında bedenin şifa bulması, iyileşmesi ve gözlerin daha iyi görmesi de bu sayede mümkündür.

Haberin Devamı

Allah (cc) kullarını her zaman gören ve bilendir. Bu nedenle onların darda olmasına izin vermez ve kullarının kötü olmasını istemez. Eş Şekur isminin her gün her an zikredilmesi hayırlı olsa da zikir günü pazar günü olarak karşımıza çıkar. Bununla beraber Eş Şekur esmasının zikir sayısı da 526'dır. Eş Şekur isminin Ya Şekur şeklinde zikredilmesi de faydalıdır.