Dini bilgiler Es-Semi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Semi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Es-Semi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Semi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Es-Semi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Semi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Allah’ın sıfatlarının yer aldığı Esmaül Hüsna’ da Es-Semi ismi de bulunmaktadır. Kur’an-ı Kerim’ de Nisa Suresinin 134. ayeti ve Mümin Suresi’nin 20. ayetinde Es- Semi esması geçmektedir. Bu esmanın namazda da geçme sebebi ve zikir şekli oldukça merak edilmektedir. Es-Semi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Semi̇ esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm merak edilenler.

Es Semi esmasının kısaca anlamı her şeyi duyan ve işiten olarak tanımlanabilir. Allah'ü teâlânın yarattığı her kulunu duyduğu ve her şeyi işittiği manası taşıyan bu esma oldukça hayırlı bir sıfattır. Es Semi sıfatını zikreden her kimse için Allah-u Teala hayırlı işler ve kısmetler gönderir.

Haberin Devamı

 

ES SEMİ NE DEMEK?

Es-Semi sıfatının anlamı Arapça kökenli olan "sem" kelimesinden türemiştir. Arapçada işitmek anlamına gelen Sem kelimesi, Es Semi olarak Esmaül Hüsna sıfatlarından biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Es Semi sıfatının anlamı ise her şeyi duyan, gören ve işiten anlamına gelir. 

Allah-u Teala'nın isimleri arasında yer alan Eş Semi sıfatı yüce yaradanın h​​​er yerde gözü ve kulağı olduğunu ve kullarını her daim gözettiğini anlatmaktadır. Bu esma genel olarak El-Basir esnası ile birlikte zikir edilmektedir. Allah-u Teala C.C kullarını görür işitir ve onlara sonsuz merhameti ile yardım eder.

Kullarını her daim kontrol altında tutar. Hatta öyle ki kişinin kalbinden geçenleri dahi duyan Allah-u Teala her zaman kullarına şah damarı kadar yakın olmaktadır. Böylelikle her daim herkesin rızkını görmektedir.

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ES SEMİ̇ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR? 

Es semi esmasının ilk fazileti en sessiz şekilde edilen duaların bile duyulması olarak tanımlanabilir. Kulların kendi içinden ettiği dualar Allah'ın izni ile Es Semi esması ile kabul olur.

Ya-Semi ismi şerifini zikir ederek bizinillah murada ermek kolaylaşır.

Daha başarılı olmak elbette herkesin hedeflediği bir husustur. Bu ismi şerif ile Allah'ın (cc) izni ile başarıya giden tüm yolların ve kapılarının açılmasına vesile olur.

Kulların gönlünden geçenlerin olmasına da yardımcı olur. Yapılan tüm ameller netice de Allah'a ulaşır. İyi ya da kötü yapılan hatta düşünülen ancak icraata geçmeyen düşünceleri Allah'ü teala C.C'nin sonsuz ilminde yer almaktadır. Bilinmesi gereken bir gerçek var oda şu ki;

Fani dünyada kesinlikle yalnız değiliz. Öyle ki kullarına şah damarından daha yakın bir yaradan var. Dualarımıza icabet edecek güç, asla sarsılmaz ve her yerdedir.

 

ES SEMİ ZİKİR SAYISI 

 ​​​Her gün 180 defa "ya semi" şeklinde zikir çekilmesi gerekir. Özellikle Perşembeleri sabah namazından sonra ​​​​​500 defa "ya semi" esması ile duaların kabul edilmesine olanak sağlar.

Her namazdan sonra "ya semi" diye zikretmek kişinin en kısa zamanda muradına ermesini kolaylaştırmaktadır. Gönlünden geçen dualar tez zamanda olur. Kişi bilgisini artırmak adına ve başarı katmak için her gün Es Semi ismini zikir etmelidir.

Haberin Devamı