Dini bilgiler Et-Tevvab ne demek? Allah'ın isimlerinden Et Tevvab esmasının faziletleri nelerdir?

Et-Tevvab ne demek? Allah'ın isimlerinden Et Tevvab esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Et-Tevvab ne demek? Allah'ın isimlerinden Et Tevvab esmasının faziletleri nelerdir?

Kuran-ı Kerimde geçen Esmaül Hüsnaların anlamları herkes tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Esmaları her gün zikretmenin çok büyük faydaları bulunuyor. Allah’ın kullarını bağışlaması ile ilgili olan Et Tevvab esması da bu esmalardan biri. Et Tevvap anlamı nedir? Et Tevvab ebced değeri nedir? Et Tevvab esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Tevvab kelimesi ‘rücu etmek’ ve ‘geriye dönmek’ anlamlarına gelmektedir. Tevvab kelimesi kullar için kullanıldığında ‘Allah’a çokça tövbe eden’ anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 

ET-TEVVAB NE DEMEK?

Et-Tevvab esması tövbe eden kullarının günahlarını affeden ve tövbesini kabul eden demektir. O kullarına dilediği zaman tövbe etme şansı vermektedir. Allah kullarının tövbelerini kabul edendir. O kullarına af kapısını açandır. Allah kullarının tövbe etmek ve af dilemek için geri dönmesini bekleyendir.

Allahu Teala kullarına günah işledikten sonra içten bir şekilde tövbe etmeleri için nedenler vermiştir. İnsanların yapması gereken günahlarının affı için içtenlikle tövbe etmektir. Et Tevvab günah işleyen kişiler için günahlarından dönmeleri ve aynı günahları bir daha işlememeleri şartıyla affeden demektir. Kullar günahlarından dönüp Allah’a sığındığı zaman Allah’ın onu affedeceğine şüphe yoktur.

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ET TEVVAB ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Et Tevvab esması Ya Tevvap, Ya Tevvab Celle Celalühü diye zikredilebilmektedir. Allah’ın 99 ismi içinde bulunan Et Tevvab esmasının faziletleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

Her gün 409 kez Ya Tevvap Celle Celalühü zikreden kişinin rızkı artar, parası bereketli olur.

Her gün 409 kez Ya Tevvap Celle Celalühü zikreden kişinin imanı artar günah işlemekten kaçınır.

Et-Tevvap esmasını kuşluk namazının ardında 360 kere Ya Tevvap Celle Celalühü olarak okuyan kişinin ettiği dualar kabul olur.

Et Tevvab esması zalimlere karşı okunduğunda okuyan kişi zalimlerin zulmünden korunur.

Her gün 5 vakit namazın ardından Ya Tevvab Celle Celalühü zikrine devam eden kimsenin gönlüne ferahlık gelir, günahları affedilir, Allahu Teala’dan istediklerine kısa sürede kavuşur.

Her gün 409 kere okunan Et Tevvap kişinin tövbelerinin kabulüne, kötü alışkanlıklarından kurtulmasına ve bütün işlerinin kolaylıkla olmasına vesile olur.

Et Tevvab esmasını her gün 1000 kere okumaya devam kişinin Allah tüm günahlarını bağışlar. Üzerindeki negatif enerjiler kalkar.

Borçları olan ve maddi sıkıntı çeken kişi her gün 667 adet Ya Rahim Ya Tevvab şeklinde zikrederse en kısa sürede hiç beklemediği yerden destek görür ve maddi sıkıntılarından arınıp bolluk berekete kavuşur.

Haberin Devamı

Et Tevvab esması bir tabak içine yazılıp, 409 kez okunup su ile temizlendikten sonra 7 gün boyunca uyuşturucu madde ya da kumar gibi bağımlılıkları olan kişinin içmesi sağlanırsa o kişi kısa sürede bağımlılıklarından kurtulur ve tövbe eder.

 

ET TEVVAB ZİKİR GÜNÜ, ZİKİR SAYISI VE ZİKİR SAATİ 

Et Tevvab zikrinin zikir günü perşembedir. Et Tevvab zikir ve ebced değeri 409’tur. Zikir zamanı ise sabah saatleridir.