Dini bilgiler El-Lati̇f ne demek? Allah'ın isimlerinden El Lati̇f Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Lati̇f ne demek? Allah'ın isimlerinden El Lati̇f Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Lati̇f ne demek? Allah'ın isimlerinden El Lati̇f Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Latif kelimesi sıkça kullanılır. Anlamından dolayı çok önemli bir kelimedir. Bu kelimenin anlamını öğrenip, kullanmak mümkündür. Allah'ın güzel isimlerinden biri olan El-Latif esmanın anlamını ve faziletlerini Posta.com.tr okurları için derledik

El-Latif kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Bu kelimenin anlamı ise her işin iç yüzünü bilen, takva sahibi olan kullarını doğru yola getiren anlamına gelmektedir. 

Haberin Devamı

EL-LATİF ANLAMI

Latif kelimesi hoş, ince anlamlarını taşımaktadır. Latif kelimesinin diğer manası ise soyuttur. Allah da tüm şekillerden soyuttur. Evrende yaratılan hiç bir şeye benzemez, tektir. 

Allah her şeyin iç yüzünü bilir. Bazı durumlarda niyet iyi olsa da, yapılan davranış günah olabilir. Allah bilinçsizce yapılan günahların hesabını sormaz, bunlardan sorumlu kılmaz. Bunun nedeni, Allah'ın kişinin içindeki niyeti bilmesidir. 

EL-LATİF NE DEMEK?

El-Latif kelimesinin birinci anlamı, lütuf sahibi olmaktır. Kullarını bol bol rızıklandıran anlamını taşımaktadır. İnsanlara verilen akıl ve irade önemli bir servettir. İnsanoğlu bunu bilerek ve kullanarak yaşamalıdır. Allah insanlara sonsuz ve karşılıksız rızık verendir. İnsanlar ise haramı ve helali ayırt etmeli. Verilen her nimete şükür etmeyi bilmeli. 

Haberin Devamı

EL-LATİF ESMASI

El-Latif esmasını sık sık zikir edenlerin evine bolluk ve bereket yağacaktır. İnsan manevi yüklerden ve borçlardan kurtulur. Zor durumlardan bir an önce kurtulmak isteyenler '' Ya Latif '' esmasını zikretmelidir. 

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL LATİF ESMASI

Geçim sıkıntısı çeken kişiler bu esmayı okumalıdır. Her 133 defa bu esmayı okuyan kişinin bütün işleri kolaylaşır. El-Latif esmanın zikir adedi 129 olarak biliniyor. Zikir günü ise Cuma günüdür. 

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL LATİF ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Latif esmasının Türkçe anlamı, sonsuz lütuf ve ikram sahibi demektir. Her şeyi bütün ayrıntıları ile bilendir. Dünyada bütün nimetleri var eden Allah'tır. 

Esmayı kullanarak birçok sıkıntıdan kurtulmak mümkündür. Bu esma aynı zamanda ruhani sıkıntılara iyi gelmektedir. Duaların kabul olmasını isteyenler, darda olanlar ve geçim sıkıntısı çekenler bu esmayı zikir edebilirler. 

KUR’AN’I KERİMDE EL - LATİF İSMİ

El-Latif esması, Kur'an'ı Kerim'de Fatır Suresinin 11. ayetinde geçmektedir. Aynı zamanda Latif ismi Şura, Yusuf, Lokman ve Mulk surelerinde de yer alıyor. Surelerde geçtiği için insanlar tarafından da son derece merak ediliyor. 

Allah sonsuz lütfu ile hareket etmektedir. Kulun istediklerini en ince ayrıntısı ve yumuşaklığı ile verir. İnsanlar sorunları ile boğuşurken, Allah onlara hiç umulmadık anda çözüm sunar. Latif, yumuşaklık demektir.

Haberin Devamı

Allah Teala da kullarına karşı hep yumuşak davranır. Onların istemeyerek yaptığı davranışları affeder. Bunun çokça dua etmek gerekir. İnsanlar yaptığı günahlar için tövbe etmeli. Bu esma bunu yansıtmaktadır. 

 

 Evine ve hayatına bolluğu çekmek isteyen kişiler de bu esmayı zikir etmeli. Özellikle bu esmayı zikredenler Cuma gününü seçebilir. İsteklerine cevap arayan kişiler mutlaka El-Latif esmasını zikir etmelidir. Böylece yeni fırsatlar ve mucizeler kapıyı çalacaktır.