Dini bilgiler El-Mukaddi̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mukaddi̇m esmasının faziletleri nelerdir?

El-Mukaddi̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mukaddi̇m esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Mukaddi̇m ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mukaddi̇m esmasının faziletleri nelerdir?

El Mukaddim Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve esma ül hüsna'da yazmaktadır. El Mukaddim ismi ile Allah'ın (cc) herhangi bir başlangıcı olmadığı anlatılmaktadır. Allah, öncesi olmayandır ve her şeyden önce var olandır. El Mukaddim isminin diğer anlamları nelerdir ve Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Mukaddim esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

El Mukaddim ismi ile Allah'ın (cc) her şeyin başlangıcı olduğu ve her şeyden önce var olduğu anlatılmaktadır. Allah (cc) öncesi olmayandır ve Allah'ın (cc) dışındaki tüm varlıklar da fani ve ölümlüdür.

Haberin Devamı

 

EL-MUKADDİM NE DEMEK?

Allah (cc) seçendir ve dünyadaki kullarına bir şekilde yön vererek onlara doğru yolu göstermeye çalışır. Örnek alınacak kişiler olmaları için onlara yardım eder ve doğruyu seçmeleri için mesajlar verir. Bu nedenle de Allah (cc) bazı kullarına ödüller verirken bazı kişilerin de daha fazla çaba göstermesini ister. El Mukaddim Allah'ın (cc) bu özelliklerini anlatan bir isimdir ve anlamı da diğer 98 ismi gibi oldukça güzeldir.

El Mukaddim isminin anlamı Allah'ın (cc) bir başlangıcı olmadığı şeklindedir. İnsanların fani olduklarını kabul etmeleri ve buna göre de Allah'a (cc) yakın olarak sevap işlemek için çabalamaları gerekir. Fani olduğunun farkında olan insanlar dünyanın kendileri gibi geçici olduğunu algılarlar ve buna göre de ahiret hayatını düşünerek yaşarlar.

Haberin Devamı

El Mukaddim ismi ile herkesin ve her şeyin geçici olduğu anlatılmakta ve kulların Allah'a (cc) ibadet etmeleri gerektiği anlatılır. Allah (cc) istediğini veli kılar ve başa getirir. Yarattıkları arasından istediklerini seçer ve onları diğerlerine göre daha üstün kılar.

İnsanoğlunun en üstünde Allah (cc) tarafından seçilmiş olan peygamberler vardır çünkü peygamberler Allah (cc) tarafından seçilmiş ve göreve getirilmiş yol göstericilerdir.

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL MUKADDİM ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Mukaddim isminin anlamını öğrenen ve kavrayan kişiler faziletlerini merak ederler ve internet üzerinden bu konuyla ilgili araştırma yaparlar. El Mukaddim ismi ile öncelikle anlatılmak istenen her şeyin Allah (cc) ile başladığı ve Allah (cc) tarafından sonlandırılacağı şeklindedir. Kullarının yalnızca Allah'a (cc) sığınması gerekir ve şükrederken de yalnızca Allah' a (cc) şükretmeliler.

Gelen hayrın da şerrin de Allah'tan (cc) geleceğini bilmek ve yalnızca onunla konuşmak gerekir. Sabreden ve her şeyin hayırlısı olacağını kabul eden Müslümanlar dünya hayatında mutlu olurlar ve bu dünyanın gelip geçici olduğunu da bilirler. Bu sayede ahiret hayatları için çalışmaya başlarlar ve Allah'a (cc) daha yakında olmak için onun isimlerini zikrederler.

Haberin Devamı

Sabreden ve her şeye razı olan kişiler Allah (cc) tarafından mükafatlandırılır ve tüm kazalardan belalardan da korunur. Eğer sık sık El Mukaddim ismini zikrederseniz Allah'a (cc) şükretmiş olursunuz ve hakkınızda her şeyi hayırlısı olur.