Dini bilgiler Es-Selam ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Selam esmasının faziletleri nelerdir?

Es-Selam ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Selam esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Es-Selam ne demek? Allah'ın isimlerinden Es Selam esmasının faziletleri nelerdir?

Esma-i Hüsna, açık tanımlaması ile Allah'ın 99 ismi olarak bilinmektedir. Genelde bütün bu isimler de çok fazla sayıda faziletlere sahip olmaktadır. Aynı zamanda Allah'ın 99 isminin zikredilmesi de en güzel dua olmakta ve çok büyük sevap kazandırmaktadır. Esma-i Hüsna, zikir ya da dualar ile birlikte bütün duaların kabul edilmesine ve çok fazla sevaba aracı olmasının sağlamaktadır. Es-Selam hakkında merak edilen tüm detaylar.

99 ismin ayrı ayrı hikmeti bulunmaktadır. Bunlardan biri de Es- Selam esması olmaktadır. Birçok Müslümanın zikrettiği Es- Selam esmasının pek çok faydası bulunmaktadır. Genel tanımlaması da esenlik veren anlamındır.

Haberin Devamı

 

ES-SELAM NE DEMEK?

Es-Selam yüce Allah'ın 99 isminden biridir. Esma-i Hüsna da en güzel isimdir. Es-Selam genel tanımı ile selamete ermek şeklinde açıklanmaktadır. Başka bir anlamı da Allah'ın çok sevdiği kullarını cennette selamlamasıdır. Buna göre kısacası selametten olandır. Allah'ın bütün kötülüklerden koruyan, kullarını gözeten şeklinde tanımlandığı esma olmaktadır.

Genelde bu esmayı zikreden kişinin daima kalbine ferahlık ve esenlik gelmektedir. Selam alınırken ya da selam verirken de çok sık söylenen bir esma olmaktadır. Bu şekilde düşünecek olursak da her türlü tehlikeden, selamete çıkaran için zikirdir. 

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ES SELAM ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'a (c.c) çok fazla yakınlık kazanmak için yapılan zikirlerden olan Es-Selam isminin çok büyük faziletleri olmaktadır. Bu konuda Peygamber Efendimiz (SAV) de pek çok hadisinde bu esmadan söz etmektedir. Aynı zamanda bu esma selamette olan, selamette kılan şeklinde Kuran-ı Kerimde 33 kere geçmektedir. Haşr, 23 ayetinde de Allah'ın ismi şeklinde geçmektedir.

Haberin Devamı

Es-Selam esmasını zikreden her kul; bela ya da musibetlerden kurtulur, maddi ve manevi sıkıntılardan, vesveseden kurtulur. Bu konuda Ya Selam Celle Celalühü şeklinde 131 kere zikredilmesi gerekir.

Hasta olan bir kişinin üzerine 121 kez okunursa da hastanın eceli gelmemişse Allah'ın yardımı ile hemen hastalığı hafifler ve şifa bulur.

Ruh ya da sinir hastaları olan kişiler Es-Selam esmasını131 kere okursa en yakın zamanda iyileşme gösterir.

Bekar bir kişi her gün Ya Selâm celle celalühü şeklinde bu zikri devam ettirirse de en kısa sürede evlenir. Aynı şekilde evli biri ise ömür boyu mutlu ve huzurlu olur.

 

ES-SELAM ESMASININ ÖNEMİ 

Kullarına rahmet ve de bereket veren, onları her şeyden emin kılan, yüce Allah; Es- selam esmasını okuyan kullarını korumakta kollamaktadır. Her gün düzenli bir şekilde okunan bu esma her derde deva her soruna çözümdür. Kullarını zatı kayıplardan, tehlikelerden, sıfatı eksik olanlardan koruyan, aynı zamanda kullarına selamet veren Allah'ın en koruyucu ismidir.

Haberin Devamı

Kıyamet günü tüm Müslüman kullarını azaptan koruyan ve de cennette tüm bu kullarına selam veren anlamındadır. Okunan esma hem Yüce Allah'ın en değerli ismi, hem de korunmak istenen kulların en etkili zikridir.