Dini bilgiler El-Vacid ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vacid esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vacid ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vacid esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vacid ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vacid esmasının faziletleri nelerdir?

El Vacid esması Esmaül hüsnada yer alan Allah'ın (cc) isimleri arasındadır. El Vacid isminin anlamı Allah'ın (cc) istediğini istediği an yapabileceği şeklindedir. Allah (cc) ne ister ne arzularsa gerçek olur demektir. El Vacid ne demektir ve Allah’ın isimlerinden El Vacid esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El Vacid ismi Allah'ın (cc) istediği her şeye sahip olabileceği şeklindedir. Bu konuda hiçbir engelle karşılaşmaz ve tedbir almak ya da tuzak kurmak gibi ihtiyaçları bulunmaz.

Haberin Devamı

El-Vacid Ne Demek?

Vacid kelime anlamı bakımından istediğini istediği zamanda bulan ve hiçbir şeye, hiç kimseye ihtiyacı olmayan demektir. El Vacid Allah'ın (cc) dilediği her şeye sahip olabileceği anlamı üzerinden tabir edilir. Bu konuda herhangi bir engelle karşılaşması ya da bir şeyler için zaman kollaması gereksizdir.

İstediğini arzuladığı şekilde elde eder ve huzuruna getirir. Bütün yarattıkları da onun emri ve onun tasarrufu altındadır. O hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, dilediği zaman dilediğini elde edebilecek güce ve kudrete sahip olandır şeklinde anlamlandırılır. 

Allah'ın İsimlerinden El Vacid Esmasının Faziletleri Nelerdir?

Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Vacid isminin anlamları ve faziletleri birçok Müslüman tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. El Vacid isminin faydaları arasında sevilen şeylerin kaybolmasını engellemek vardır. Eğer El Vacid ismi 14 kez okunursa kişinin sevdiği şeylerin kaybolması engellenir.

Haberin Devamı

Kalbinde huzur ve mutluluk hissetmek isteyen kişiler de eğer El Vacid ismini zikrederlerse iman güçleri gelişir ve kalpleri de kuvvetlenir. Her namazdan sonra 14 kez El Vacid ismini zikreden kişiler de sorunlar ve sıkıntılar karşısında daha dayanıklı olurlar. Her gün namazlardan sonra El vacid ismini zikrederseniz karşınıza çıkan tüm sorunları kolaylıkla çözersiniz.

Beş vakit namaz kılındıktan sonra 196 kere El Vacid ismi zikredilirse kişinin imanı ve takvası artar. Bu sayede sürekli sağlıklı olur ve kalbinde huzur hisseder. El Vacid esmasını El Vacid celle celalühü şeklinde zikretmek gerekir. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmenin bazı özel günleri ve zamanları vardır. Her ne kadar içinizden geldiği gibi istediğiniz kadar zikredebilseniz de bazı zamanları olduğu bilinir.

El Vacid esmasının en az 14 kez okunması tüm faydalarından yararlanmak için önemlidir. Eğer sağlıklı, kalbi iman dolu ve huzurlu biri olmak istiyorsanız kılınan vakit namazlarından sonra en az 14 kere El Vacid esmasını zikretmelisiniz. Kalbinde zayıflık hisseden ve kendini güçsüz gören kişilerin 14 kez El Vacid esmasını okuması ve kendini dinlemesi önerilir.

Haberin Devamı

Allah (cc) ne isterse kabul olur ve bu nedenle kulların bir şey isterken yalnızca Allah'tan (cc) istemeleri önerilir. Tüm yarattığı kainat ve canlılar Allah'ın (cc) isteği ve emri altında olduğundan ne dilerse dilesin elde edebilir ve kullarının isteklerine de karşılık verir.