Dini bilgiler El-Müzill ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Müzill esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müzill ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Müzill esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Müzill ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Müzill esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müzill Allah’ın 99 ismi olan esma-ül hüsnaları arasında yer alır. Her sıfatın farklı bir anlamı, fazileti ve zikir vaktinin olduğu bilinmektedir. El-Müzill ismi de Allah Teala’nın en önemli ve anlamlı sıfatlarından biridir. El-Müzill ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müzi̇ll esmasının faziletleri nelerdir? El-Müzill hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Arapça kökenli olan "Müzill” kelimesi Kur'an'da El- Müzill olarak geçer. Bu esmasının zikir adedi 770 olarak bilinir. Sabah gün doğarken ya da güneş doğmadan evvel, ikindi namazından sonra ve gece yarısı sonrası zikir için uygundur. Bu nedenle zikir saati Merih'tir. Doğru zikir şekli ise “Ya Müzill” ya da “El-Müzill” şeklinde yapılmalıdır.

Haberin Devamı

El-Müzill Ne Demek?

El Müzil esmasının Türkçe anlamı Allah C.C istediği kulunu zillete düşürebildiği gibi istediği kulunun da itibarını düşürme gücüne sahip yegane yaratan olduğu anlamındadır. El Müzil, Allahu Tealanın gücünü, kudretini ifade eden bir sıfattır.

El-Müzill sıfatı, dilediğini alçaltan ve zillet veren manası taşımaktadır. Ya Müzill esması hak sahibi olan kimselerin haklarını kaybederek söz söyleyemeyecek kadar haysiyetsiz halde kalmasında tecelli etmektedir. Allah dilediği kimseyi hor ve hakir eden, zelil edendir. 

İstediğini süründüren, alçakta bırakan ve rahmetinden uzak tutan yalnızca Allah’tır. Ahirette tecelli edecek önemli esmalar arasında yer almaktadır. Bu nedenle zikir saati Merih'tir ve günün birçok vaktinde zikredilebilir.

Haberin Devamı

Allah'ın İsimlerinden El Müzi̇ll Esmasının Faziletleri Nelerdir?

El-Müzill esmasını, düşmanı olan kişilerin zikir vakitleri dahilinde 770 defa okuması gerekir. Bu sıfatın fazileti ve Allah’ın izni ile düşmanlar perişan olacak, zelil hale gelecek ve kişiyle uğraşacak hali kalmayacaktır. Beş vakit namazların ardından 770 defa “Ya Müzill Celle Celalühü” olarak zikredilmesi ile dışarıdan gelebilecek tüm kötülüklere karşı korunmak mümkün olmaktadır.

Kötü ve şeytanlaşmış insanların şerrinden korunmak adına “Ya-Müzill” ismini her gün zikreden kişiler ferahlığa kavuşacaktır. Kincilerin şerrinden korunmak için ise 75 defa zikredilmelidir. Haset eden ve zalimce davranan kişilerden uzak kalmak adına secdeye giderek 75 defa “Ya- Müzill” esması okunmalıdır. Allah bu kulunun dualarını kabul ederek, sakındığı kişilerden korur.

El Müzill Esma-ül Hüsna Tecellisi

Herhangi bir olayda veya konuda söz ve yetki sahibi kimselerin izzet, şeref ve itibarlarını yitirmeleri ya da tamamen kaybederek zelil, haysiyetsiz duruma düşmeleri Cenab-ı Hakk’ın El Müzill isminin tecelli olmuş halidir.

Allahu C.C. El Muizz ism-i şerifi zillet veren, zelil eden, düşüren anlamına gelir. Zillet, izzet kelimesinin tersidir. Yüce yaradan dilediğine izzet verir, dilediğine ise zillet verir.

El Müzill sıfatı bu dünyada tecelli edebildiği gibi ahirette de tecelli edebilir. Ahirette zillet içinde bırakılan kimseler artık telafisi mümkün olmayan perişanlığa mahkumdurlar. Mücrimlerin, nankörlerin ve kafirlerin seçtikleri yol budur. Kurtuluş ise yalnızca iman ve teslimiyet ile mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı