Dini bilgiler El-Müntekim ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müntekim esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müntekim ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müntekim esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Müntekim ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müntekim esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın özel isimlerinden birisi olan El-Müntekim esmasının sözlük anlamı, vaad ettiği her şeyi mutlaka yerine getiren, aynı zamanda intikam alan demektir. Allah-u Teala; Kuran-ı Kerim'in çok fazla ayetinde, zalim kişilerin mazlum kişilere gaddar olanların, mağdurlara yapmış olduğu şeyleri misli ile ödeteceğini belirtmektedir. Allah'ın vaadi ahiret gününde gerçekleşecektir. Bu esmanın anlamı kulların birinden zarar gördüğü zaman Allah'a yönelmeleri gerektiğini açıklamaktadır. İşte, tüm detaylar.

El-Müntekim esması ile Allah, kullarına dünyada sabretmelerini, zulüm yapan zalimlerin yaptıklarının karşılıksız bir şekilde kalmayacağını buyurmaktadır. Hz. Muhammed (SAV) de dahil olmak üzere bütün peygamberler zulme uğramışlardır. Peygamberler sabır ile ve cezalandırmayı yüce Allah'a bırakarak bu esmayı yerine getirmiştir.

Haberin Devamı

El-Müntekim Ne Demek?

Allah'ın en faydalı isimlerinde biri olan El-Müntekim esması, zalimleri, kafirleri ve münafıkları çok şiddetli bir şekilde cezalandıran anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Allah bu zalimleri kıyamet gününde cezalandıracaktır. Bu kapsamda ahiret gününde kul hakkı yiyen, Allah'a şirk koşan ve çok günah işleyen kullar cehenneme girecektir.

Allah'ın sabırlı ve zulüm görmüş kulları da cennette yer alacaktır. El- Müntekim esmasının anlamı; Allah'ın emir ve de yasaklarını görmezden gelen, yoksul ve yetim kişileri itip kakan, mallarını biriktirip zekat vermeyen kişiler, Allah tarafından şiddetli bir şekilde cezalandırılacaktır.

Allah-u Teala, kendisine zulüm yapılan tüm mazlumların intikamını, zalimlerden alacağını bekleyin, biz de sizinle beraber bekliyoruz ayeti ile bildirmiştir. Bu dünyada zalim ve zulüm görenlerin anlaşamadığı konular Allah'ın katında bir sonuca bağlanacaktır.

Haberin Devamı

Allah'ın İsimlerinden El Müntekim Esmasının Faziletleri Nelerdir?

El- Müntekim esması genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden korunmak için okunan bir esma olmaktadır. Fakat bu esmanın çok farklı faziletleri olmaktadır. Bu esmanın zikri ile görülebilecek olan faziletler; 

Bir kişi gün içinde her saat başı El Müntekim şeklinde Allah’ı anarsa, o kimseye düşmanları zarar veremez. Bu zikri söyleyen kişinin düşmanları kendileri zarar görürler.

Bir kimseye haksızlığa uğramış ise; Allah’a intikamını alması için bı esma ile dua ederse, Allah (cc) bu kişinin ahını yerde bırakmaz.

Bir kimse El Müntekim Celle Celalühü şeklinde bu esmayı okur ise cinlerden zarar görüyorsa, bu dertlerden de anında kurtulur.

Gün içinde düzenli bir şekilde El- Müntekim diyerek zikir yapan kişilere asla kötülük uğramaz.

Bu esmanın her gün okunması ile de zalimin şerrinden ve düşmanın hasedinden, kişinin başına gelebilecek olan her türlü kötülüklerden korunmaktadır. 

Her gün 630 kere El- Müntekim esmasının okunması ile kişiye kimse hiçbir şekilde zarara veremez. Zarar vermeye çalışanları Allah zarara uğratır.

Kahır ve helak edilmiş olan bir kişiye 7 gece devamlı 3969 defa El- Müntekim okumak ve sonunda da Ya rabbi- Ya Cebbar-Ya müntekim sana sığınıyorum denilmektedir. Bu şekilde Allah'a hakkımı ve intikamımı al şeklinde dua etmek anlamındadır. Allah (c.c) mazlum kişinin ne hakkını ne de ahını yerde bırakmaz.

Haberin Devamı