Dini bilgiler Zül-celali vel ikram ne demek? Allah'ın isimlerinden zül celali vel ikram esmasının faziletleri nelerdir?

Zül-celali vel ikram ne demek? Allah'ın isimlerinden zül celali vel ikram esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Zül-celali vel ikram ne demek? Allah'ın isimlerinden zül celali vel ikram esmasının faziletleri nelerdir?

Zül-celal vel ikram zikri, çok sık duyduğumuz ama anlamını tam olarak bilmediğimiz bir zikirdir. Zül-Celal Vel İkram, Allah'u Teala' nın bilinen 99 güzel isimlerinden biridir. Esma şeklinde de bilinen bu güzel isimlerin zikri de çok makbuldür. Zül-Celali Vel İkram ne demek sizler için derledik.

Allah’ın isimleri olarak da bilinen Esmaül Hüsna’yı bilmek, insana pek çok fayda sağlar. Bu sayede özellikle de Allah’ın sahip olduğu özellikleri öğrenmeyi sağlar. Bu sayede de insan yaşayış tarzını öğrenir. Aynı zamanda Allah’ın 99 tane ismi bulunur.

Haberin Devamı

Zül-Celali Vel İkram Ne Demek?

Zül Celali Vel İkram isminin birbirinden farklı pek çok anlamı bulunur. Bu anlamların yanında ise, Zül Celali Vel İkram adının faziletleri yer alır. Bu ismi zikretmenin pek çok faydası vardır. Özellikle de kayıtsız ve şartsız bir şekilde azamet sahibi olan anlamına gelir. Yine bu sıfat da Allah'a aittir.

Zül-Celal Vel İkram; esması insanlara Allah'u Teala'nın yüceliğini, ululuğunu, azamet ve büyüklüğünü en iyi şekilde anlatan bir esmadır. Allah' u Teala, her zaman kayıtsız şartsız azamet sahibidir. Allah'u Teala hiçbir karşılık beklemeden ihsanda olan ve daime veren kişidir. Zül-Celal Vel İkram esması, Allah'u Teala'nın tüm bu eşsiz vasıflarını en iyi şekilde anlatır.

Allah'ın İsimlerinden Zül Celali Vel İkram Esmasının Faziletleri Nelerdir?

Zül-Celal Vel İkram zikrinin zikir sayısı, 1100 veya 1098 olarak bilinir. Bu esmanın zikir günü de pazar günüdür. Zikir saati olarak ise pazar günü güneş saati olarak bilinir. Perşembe günü de gece okumaları tam gece yarısı yapılır.

Haberin Devamı

Zül-Celal Vel İkram Zikrinin Faziletlerine ise;

Bir istek ve dileğinin gerçekleşebilmesi için kişinin secdeye giderek, secdede 21 defa "Ya Zül Celal Vel İkram" zikrini her gün düzenli bir şekilde okumaya devam ederse kişinin dileği nail olur.

Zül-Celal Vel İkram esmasını boş bir kağıda yazarak kıymetli eşyalarının arasına ya da cüzdanına koyarsa Allah'ın izni ile eşyası çalınmaktan ve kaybolmaktan korunmuş olur.

Zül-Celal Vel İkram zikri, herkes tarafından sevilmek için, kısmet açılması için, meslekte kısa süre içinde ilerlemek için, artık geçim sıkıntısı yaşamamak için okunabilecek bir esmadır.

Zül-Celal Vel İkram Esma Türkçe Anlamı

Zül-Celal Vel İkram zikri, yüce Allah'ın sonsuz çok geniş bir ihsan sahibi olduğunu, istediği kullarına azamet ve yücelik verdiğini azamet sahibi tek güç ve kudret olduğunu anlatır. Daha geniş ve ayrıntılı bir şekilde Zül-Celâli Vel İkrâm’ın anlamı şu şekildedir:

Bütün eksik olan sıfatlardan münezzeh olan olarak bilinir.

Kayıtsız ve şartsız azamet her daim sahibi olandır.

Bütün fiil, sıfat, emir ve yasakların da tam ve yüce olandır.

Hiçbir karşılık beklemeden veren ve ihsanda bulunan yine odur.

Haberin Devamı

Nankörlük ve inkarlarına karşılık kullarını cezalandırma konusunda acele etmeyendir.