Dini bilgiler El-Mui̇z ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mui̇z esmasının faziletleri nelerdir?

El-Mui̇z ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mui̇z esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Mui̇z ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mui̇z esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bunun listelendiği yer de Esma-ül Hüsna olarak bilinir. Esma-ül Hüsna anlam olarak güzel isimler demektir ve Allah'ın (cc) 99 ismi bu listede yer alır. Bu isimlerden biri olan El-Muiz isminin anlamıyla beraber tüm faziletleri hakkında merak edilenleri derledik.

Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El-Muiz isminin anlamı izzet veren ya da dilediğini aziz eyleyen anlamındadır. İkram veren ya da yüceltme anlamlarına da geldiği bilinmektedir.

Haberin Devamı

 

EL-MUİZ NE DEMEK?

Allah'ın (cc) isimlerinin başında Ya, Ey, El gibi ekler gelmektedir ve isimleri bu şekilde söylenmektedir. El muiz de Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve ne anlama geldiğinin öğrenilmesi faziletleri bakımından önemlidir. El Muiz isminin anlamı ikram veren, dilediğini veren ya da yardım eden şeklinde karşımıza çıkar. Allah (cc) istediği ve dilediği zaman istediğini verir ve istediğini alır.

İstediğini yüceltir ve istediğine de istediğini ikram eder. El muiz anlam olarak Allah'ın (cc) kudretini ve gücünü dile getiren isimlerden biridir. Esma ül hüsna'da yer alan isimlerinden biri olan el muiz isminin sık sık zikredilmesi de oldukça faydalıdır. El muiz isminin faziletleri arasında bolluk ve bereket vardır.

Haberin Devamı

Hayır işlemek isteyen ve iyi niyetli kimseler el muiz ismini zikrederlerse karşılarına iyilikler ve güzellikler çıkar. Böylece daha huzurlu ve maneviyatı yüksek bir hayat yaşamaya başlarlar. Allah'ın (cc) isimlerinden her birinin faziletleri ve anlamları farklı olduğu için bunları bilmek ve zikrederken de ona göre zikretmek daha hayırlı olur. 

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL MUİZ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan el muiz esmasının faziletleri oldukça fazladır. Allah'ın (cc) tüm isimlerinin farklı faziletleri ve faydaları olduğu için isimleri zikrederken bunları bilmek ve hissederek söylemek önemlidir. El muiz esmasının zikredilmesi halinde o kişi tüm sıkıntılardan kurtulur ve mutluluğu bulması yakın olur.

Hayatında güzel şeyler yapmak isteyen ve hayır işlemek isteyen kişilerin zikretmesi gereken bir isimdir. El muiz esmasını faziletleri arasında zikreden kişinin saygı duyulan ve hürmet gören bir insan haline gelmesi vardır. Bunun için sıklıkla el muiz esmasını zikretmek ve tamamen içten bir şekilde bunları dilemek vardır.

Eğer El muiz esması yeni bir işe başlamadan önce zikredilirse bu durum zikreden kişi işinde başarılı olur ve daha çok itibar kazanır. Hayatında bolluk, bereket, huzur ve mutluluk isteyen herkesin Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan el muiz ismini zikretmesi önerilir.

Haberin Devamı

El muziz ismi her iki tarafta da kişilerin hayatına güzellikler vesile eder. Her iki cihanda da Allah'ın (cc) izinde olmak ve onun peşinden gitmek için el muiz esmasının zikredilmesi önemlidir. Bu dua Allah'tan (cc) başka kimseye muhtaç olmamak için de yapılan dualardan biridir.