Dini bilgiler El-Müteali ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müteali esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müteali ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müteali esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Müteali ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müteali esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müteali kelimesi sıkça tercih ediliyor. Bu kelimenin Türkçe anlamını ve esmasını öğrenerek günlük hayatta kullanmak mümkündür. El-Müteali nedir, nerede kullanılır sizler için derledik. 

Bu kelime Arapça kökenli bir sözcüktür. Esmaül Hüsna'daki isimlerden biridir. Bu esmayı zikrederek tüm kusurlardan temizlenmek mümkündür. 

Haberin Devamı

El-Müteali Ne Demek?

El-Müteali, Yüce Allah'ın göz ile görünmeyen, akıl ile algılanmayan bir varlık olduğunu anlatmaya çalışan en önemli ismi şeriftir. İnsanlar bazı konularda kısıtlıdır. Dolayısı ile sadece Peygamberimiz Allah'ı tam olarak algıladı. İnsanların zihinleri buna yeterli gelmez. Allah'ı hiç bir şeye benzetmek mümkün değil, O sınırsızdır. 

El-Müteali Anlamı Nedir?

El-Müteali'nin anlamı gözle görülemeyen, akılla algılanamayan yüce varlık. Bu kelimenin bir diğer anlamı ise, Allah yücedir, kusursuzdur. El-Müteali, Allah'ın 99 isimlerinden birisidir. Kelime anlamı şan, şeref, kudret ve kuvvettir. Allah gücü, kuvveti, varlığı sonsuz ve yücedir. Öyle ki insan aklı bunu idrak edemez. 

Her Mümin biliyor ki, Allah insanlarını balçıktan yaratıp, kendisinden bir parça vermiştir. Allah'ın bilgisi dışında hiç bir varlık ve durum olamaz. Her şey onun bilgisi dahilindedir. İnsan aklı ise kısıtlıdır. İnsan Allah'a her daim şükür etmeli ve Onu zikir ile dua ile daima hatırlamalı. 

Haberin Devamı

Allah'ın İsimlerinden El-Müteali Esmasının Faziletleri Nelerdir?

El-Müteali esmasını zikrederek sıkıntılardan ve sorunlardan kurtulmak mümkün. Bu esma, ilime ve feraha kavuşturur. Aynı zamanda bu esma zikir edilerek, Allah'ın yüceliğini sürekli akılda tutulmalı. 

Yaşanan ve sürekli tekrar eden problemler için çözüm arayan kişiler bu esmayı sık sık tekrar etmeli. Kişinin farklı bir mertebeye ulaşmasını sağlar. 

Eğer bir kişi, bir başkasının yanına iş için gitmeden önce El-Müteali esmasını zikrederse o iş kolaylaşır. Bir kimse istek ve arzu için okursa, o dileği kısa sürede gerçekleşir. Düşmana karşı bu esma bir hafta boyunca günde 1000 kez okunmalı. 

El-Müteali Kelimesinin Türkçe Anlamı

Yaratılmış bütün varlıklardan üstün olmak anlamını taşımaktadır. El-Müteali Arapçadan geliyor. Allah'ın gücünün her şeye yettiği anlamını taşımaktadır. İnsanlar sadece Ondan yardım istemeli, sadece Ona kulluk etmeli. 

Ya Müteali esmasını okuyan kişiler sosyal hayatlarında yaşanan problemlerini çözebilir, istedikleri mevki sahibi olurlar. Bu esmayı günde 600 defa zikreden kimse her afetten ve beladan kurtulur. Kişi şiddetten, kazalardan korunmuş olur. El-Müteali esması kişiye güç ve kuvvet verir. 

Haberin Devamı

El-Müteali Kelimesinin Istılah Anlamı 

El-Müteali; var olan veya var olabilen her şeyin en üstünü olan anlamını taşır. Övgüye layık olan, tüm olumlu özellikleri kendisinde toplayandır. 

Allah kusursuzdur, yücedir ve sonsuzdur. İnsanlar esmayı zikrederek, Ona olan sevgisini göstermeli. Kul ne kadar Onu hatırlarsa, O da kullarına o kadar iyilik edip, kullarını koruyacaktır. 

Müteal varlık; ait olduğu varlığın gerçeğini ve gücünü aşmış olan varlık ve eylemdir. El-Müteali esmasının ebced değeri 551. Zikir saati Zühal, günü ise Cumartesi'dir.