Dini bilgiler El-Mütekebbir ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Mütekebbir esmasının faziletleri nelerdir?

El-Mütekebbir ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Mütekebbir esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Mütekebbir ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Mütekebbir esmasının faziletleri nelerdir?

El mütekebbir Esmaül hüsna'da yazan ve okunmasında fazilet bulunan bir esmadır. Bu nedenle de El mütekebbir isminin zikredilmesi Müslümanlara önerilmiştir. El mütekebbir ismi zikredilirken 'ya mütekebbiru celle celaluh' şeklinde okunmalıdır. Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan el mütekebir esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El mütekebbir isminin zikir sayısı 662 olarak karşımıza çıkar. En faydalı olduğu zamanlar da sabah namazları sonrası ve perşembe günleridir. 

Haberin Devamı

El-Mütekebbir Ne Demek?

El mütekebbir esması okunmasında faydalar ve faziletler bulunan bir esmadır. Bu nedenle birçok kişi ne demek olduğu ile beraber faziletlerinin neler olduğunu da merak ederler. Allah'ın (cc) isimlerinin her birinin zikredilmesinde farklı faziletler bulunduğundan bunların bilinmesi ve anlamına göre zikredilmesi gerekir. El mütekebbir esmasının anlamı ululuk sahibi ya da büyüklük demektir.

Yani esma-ül hüsna'da yazan el mütekebbir ismi ile Allah'ın (cc) en büyük ve ulu olduğu ifade edilir. Tek yaratıcı Allah'tır (cc) ve her şey ondan gelmiştir yine ona dönecektir. Kur'an-ı Kerim'de de birçok ayette geçen el mütekebbir ismi Allah-u Teala'nın en büyük, en yüce ve güç sahibi olduğunu gösterir. El mütekebbir isminin kelime kökü ise kebir kelimesinden gelmektedir.

Haberin Devamı

Kebir kelime anlamı olarak büyük anlamına gelir ve sıfat olarak kullanılır. Mütekebbir kelimesi de Türkçe en büyük anlamına gelir. El mütekebbir isminin Türkçe anlamına bakıldığında kendisinden büyük hiçbir varlığın bulunmaması, en yüce ve en büyük demektir. El mütekebbir ismini sık sık zikreden kişiler dünyada işi rast giden kişiler olurlar. Hayatları her zaman bolluk bereket içinde geçer ve dünyada hep rahat ederler. 

Allah'ın İsimlerinden El Mütekebbir Esmasının Faziletleri Nelerdir?

El mütekebbir esmasının zikredilmesi elbette Müslümanlar için büyük önem göstermektedir. El mütekebbir zikrinin sayısı 662'dir ve bu kişilerin itibarları zamanla daha da artar. El mütekebbir esmasını zikreden Müslümanların çevresi tarafından daha saygı duyulan ve daha çok sevilen kişiler oldukları da söylenir. El mütekebbir zikrini sık sık okuyan kişilere düşmanlarına karşı dayanma ve onları yenme gücü gelir.

Herkesi ve kötülükleri alt edecek gücü kendilerinde bulurlar. El mütekebbir zikrinin faziletleri arasında bolluk ve bereketin artması da vardır. Hangi Müslüman sıklıkla El mütekebbir esmasını zikrederse onun dünyadaki işleri rast gider ve kendini ahirete güzel bir şekilde hazırlar.

Allah'ın (cc) isimlerini zikrederken faziletlerinden faydalanabilmek için hissederek zikretmek ve anlamını bilerek söylemek önemlidir. El mütekebbir esmasının zikredilmesi için en uygun zamanlar perşembe günleri ya da sabah namazlarından sonradır. Bu zamanlarda el mütekebbir esmasının zikredilmesi Müslümanlar için daha faydalı olur.

Haberin Devamı

El mütekebbir esmasının musibetlerden korunmaya ve belalardan uzak durmaya da faydalı olduğu bilinmektedir. Eğer el mütekebbir esmasını zikrederken anlamını içinizde hissederek zikrederseniz Allah (cc) tüm faziletlerden yararlanmanız için sizi kötülüklerden uzak tutar.