Dini bilgiler Eve bolluk bereket gelmesi için okunacak dualar ve sureler nelerdir? Karınca duası anlamı ve faziletleri

Eve bolluk bereket gelmesi için okunacak dualar ve sureler nelerdir? Karınca duası anlamı ve faziletleri

Paylaş
Eve bolluk bereket gelmesi için okunacak dualar ve sureler nelerdir? Karınca duası anlamı ve faziletleri

Evlere bolluk bereket getirecek, kazancı artıracak dualar sıklıkla merak ediliyor. Kuran-ı Kerim içerisinde yer alan pek çok sureyi okuyarak bereketi artırmak mümkün olsa da özellikle Karınca duası sayesinde refah içinde bir yaşam sürdürmek mümkün oluyor. İşte evlere bolluk bereket getiren, okuyanların içini huzurla dolduran Bereket Duası okunuşu ve anlamı...

Hane içerisinde bolluk ve bereket olmasını istemeyen yok. Bu nedenle sık sık eve bereket getirmesi için okunacak dualar araştırılıyor. Evlere bolluk getirmek için okunabilecek duaların başında gelen Karınca duası Türkçe meali ve anlamı da dikkat çekiyor. Okunduğu haneye rızık, helal kazanç, bereket getiren bu dua sayesinde bol kazançlar elde edilebiliyor. İşte "eve bereket getiren dua nedir?" sorusuna yanıt veren Karınca duası...

Haberin Devamı

 

KARINCA (BOLLUK-BEREKET) DUASININ TÜRKÇE MEALİ


Rahman ve Rahim olan Rabb'in ismiyle.

Ey Cebrail'in, Mikail'in, İsrafil'in, Azrail'in, İbrahim'in, İsmail'in, İshak ve Yakub'un rabbi Allah'ım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an'ı indiren Rabb'im. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allah'a aittir. Apaçık Hak ve yegâne Melik olan Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz. Muhammed (s.a.v.) Allah'ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabb'im, Ey diri ve Kaim olan, Ey celâl ve ikrâm sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmîr, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf'in isimleri)

Haberin Devamı

 

KARINCA DUASI ARAPÇA OKUNUŞU


Bismillahirrahmanirrahim.

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan.

Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim.

Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin.

Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram.

Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin.

Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefeştatayyuş, Kıtmîr.

 

KARINCA DUASININ FAZİLETLERİ



Bereketli bir iş yeri ve eve kavuşmak, helal rızık kazanmak, bolluk elde etmek için okunan Karınca Duasının, duvarlara, dolap üstlerine ve evlerin farklı pek çok köşesine konulduğunda bulunduğu yere bol kazançlar getirdiğine inanılıyor. Cüzdanlar içerisine de Arapçası yahut Türkçesi konulan Karınca Duası sayesinde, helal rızık ve yeni kaznaç kapıları bulunacağına inanılıyor.

Dileklerin kabulü için de sık okunan Karınca Duası, eve ve iş yaşantısına bereket çekmek için sık okunuyor.