Sureler Enam Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Enam Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Enam Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Enam Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
Enam Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Enam Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Enam Suresi, sıklıkla araştırılan surelerin başında geliyor. Enam suresi kullanım alanı bakımından da son derece önem taşıyor. Bu bakımdan Enam suresi okunuşunu öğrenebilir ve fazileti hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Enam suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Enam Suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamını detaylarıyla sizler için derledik.

Enam Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Enam Suresi adını 136, 138 ve 139. ayetlerde yazan el-en-am kelimesinden almıştır.

ENAM SURESİ OKUNUŞU (TÜRKÇE VE ARAPÇA)

Elhamdü lilla hillezı halekas semavati velerda ve cealez zulümati ven nur süm mellezıne keferu bi rabbihim yadilun. Hüvellezı haleka küm min tıynin sümme kadaecela ve ecelüm mü semmen ındehu sümmentüm temterun. Ve hüvellahü fissemavati ve fil ard yalemü sirraküm ve ceh raküm ve ya'lemü mateksibun. Ve ma tetıhim minayetim min ayati rabbihim illakanu anha mu'ridıyn. Fekad kezzebu bil hakkı lemma caehüm fe sevfe yetıhim embaü ma kanu bihı yes tehziun. E lem yerav kem ehlekna min kablihim min karnim mekkennahüm fil erdı ma lem nümekkil leküm ve erselnes semae aleyhim midrara vecealnel en hara tecrı min tahtihim fe ehlek nahüm bi zünubihim ve enşe'na mimba'dihim kar nen aharın. Ve lev nez zelna aleyke kitaben fı kırtasin fe leme ssuhü bi eydıhim le kalellezıne keferu inhaza illa sıhrum mübın. Ve kalulev la ünzile aleyhi melek ve lev enzelna melekel leku dıyel emru sümme la yün zarun. Ve lev ceal nahü melekel le cealnahü racülev ve lele besna aleyhim ma yelbisun. Ve le kadistühzie bi rusülim min kablike fehaka billezıne sehıru min hüm ma kanu bihı yestehziun. Kul sıru fil erdı süm menzuru keyfekane akıbetül mü kezzibın. Kul limem ma fis semavati vel ard kul lillah ke tebe ala nef sihir rahmeh le. Yec meanneküm ila yevmil kıyameti la raybe fıh ellezıne hasiru en füsehüm fe hüm la yü'minun. Ve lehu masekene fil leyli vennehar ve hüves se mıul alım. Kul eğayrallahi ettehıü ve liyyen fatıris semavati velerdı ve hüve yutımü vela. Yütam kul innı ümirtü enekune evvele men esleme ve la teku nenne minel müşrikın. Kul innı ehafü inasaytü rabbı azabe yevminazıym. Mey yusrafanhü yevmeizin fe kad rahımeh ve za likel fevzül mübin. Ve iy yemseskellahü bi durrin fela kaşife lehu illa hu veiy yem seske bi hay rin fe hüve ala külli şey'in kadir. Ve hüvel kahiru fevka ıbadih ve hüvel hakımül habır kül eyyü şey in ekberu şehadeh kulillahü şeh ıdüm beynı ve beyne küm ve uhıye ileyyehazel kur'anüli ün ziraküm bihı ve mem belağe inneküm le teşhedüne.

ENAM SURESİ TEFSİRİ, MEALİ, FAZİLETİ VE ANLAMI

Enam suresinde her özelliği ve her yönü ile övgüye layık olanın yalnızca Allah olduğu belirtilmiştir. O bütün varlıkların ve bütün alemin yaratıcısı aynı zamanda da her şeyin döneceğidir. Var olan her şeyin yaratıcısı olmasına rağmen ayette karanlıkların, ışığın, yerin ve göğün de yaratıcısı olduğu vurgulanmıştır. Alemlerin hepsini yarattığı da anlatılmıştır. Bütün insanların atası olan Hz. Adem de çamurdan yaratıldığına göre esas olarak onun soyu da topraktan gelmiştir. Her insanın oluşumu da bu yüzden besinler yolu ile toprağa dayanmaktadır. Hayatın temel ögesi olan kan besinler ile doğrudan ya da dolaylı olarak topraktan gelir. Enam suresinde insanın yaradılışına ve Allah'ın yaratıcılığına dikkat çekilmiştir.

Haberin Devamı