Dini bilgiler Hasbinallah ne demek? Ne anlama gelir? Hangi anlarda, ne zaman söylenir?

Hasbinallah ne demek? Ne anlama gelir? Hangi anlarda, ne zaman söylenir?

Paylaş
Hasbinallah ne demek? Ne anlama gelir? Hangi anlarda, ne zaman söylenir?

Hasbinallah kelimesi Türkçeye, Arapçadan geçmiş bir kelime. Günlük hayatımızda Türkçe dışında, Arapçadan gelme pek çok kelime kullanıyoruz. Bazı kelimeler kalıplaşmış olarak dilimize yerleşmiş durumda. Ancak kimi zaman sıkça duyduğumuz halde, bazı Arapça kelimelerin anlamlarını bilmeyebiliriz. Hasbinallah da, tıpkı "estağfirullah" gibi, Arapçadan dilimize yerleşmiş kelimelerden biri. Hasbinallah! kelimesinin ne demek olduğunu öğrenmeniz, hangi anlarda söylendiği hakkında da bilgi sahibi olmanız için, "Hasbinallah ne demek, ne anlama gelir, hangi anlarda ne zaman söylenir", tüm detaylarıyla derledik.

Hasbinallah, Arapça kökenli bir kelimedir. Hasbinallah, "Allah yeter" anlamına gelir.

Haberin Devamı

HASBİNALLAH NE DEMEKTİR?

Hasbinallah, insanlar tarafından sıkça söylenen bir kelimedir ve bundan dolayı ne demek olduğu da sıkça araştırılmaktadır. Gün içinde birçok kişi tarafından kullanılan Arapça kökenli "Hasbinallah" kelimesi "Allah yeter" demektir. Arapça bir kelime olmasından dolayı tüm Müslüman ülkelerinde ve Müslümanlar tarafından sıkça kullanılmaktadır.

NE ANLAMA GELİR?

Ana dilleri farklı olsa da Müslüman olan ülkelerde Arapçadan gelme ortak olarak kullanılan pek çok kelime bulunuyor. Hasbinallah da bunlardan biri. Hasbinallah, Arapça bir kelimedir ve "Allah bize yeter" ya da "Allah yeter" anlamına gelir.

Hasbinallah, kimi zaman kişinin bazı duygularını dile getirmek için kullanılabilir. Genellikle içten gelen duygular nedeniyle kullanılır. Bu nedenle bu kelimeyi kullanırken önemli olan içten gelmesidir.

Haberin Devamı

HANGİ ANLARDA NE ZAMAN SÖYLENİR?

Hasbinallah, genellikle en zor ve kritik anlarda söylenir. Arapça bir kelime olduğu bilinen Hasbinallah "Allah yeter" demektir ve bu nedenle sıkça kullanılır.

Hasbinallah kelimesini insanlar özellikle yüce bir güce ihtiyaç duyduklarında söylerler. İnsanların bir güce ve kuvvete ihtiyaç duyması halinde Hasbinallah demesi Allah'a sığınması anlamındadır.

Allah yeter anlamına gelen Hasbinallah güç ve kuvvet istemek için kritik ve zor dönemlerde söylenmektedir. Hasbinallah genellikle tüm Müslüman kişiler tarafından sıkça kullanılan bir kelimedir.

Hasbinallah kelimesinin, halk arasında kimi zaman "ya sabır" anlamında da kullanıldığını görebilirsiniz.

Hasbinallah aynı zamanda bir duada geçer. Hasbünallahü ve nimel vekil duası; Allah bize yeter, O ne güzel vekildir demektir. Bu hem bir dua hem de bir zikirdir. Hz. Muhammed, Hz. İbrahim ateşe atılırken bu duayı okumuştur. "Hasbünallahü ve Nimel Vekil", “Allah bana yeter, O ne güzel vekildir” demektir.