Dini bilgiler Hz. İdris'in hayatı ve hikayesi! İdris peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Hz. İdris'in hayatı ve hikayesi! İdris peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Paylaş
Hz. İdris'in hayatı ve hikayesi! İdris peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Hz. İdris'in hayatı, hikayesi, mucizeleri merak edilen konulardan biridir. Hz. İdris, Allah tarafından insanoğluna gönderilen 3. peygamberdir. Son Peygamber olan Hz. Muhammed'e kadar çok sayıda peygamber dünyaya gönderilmiştir. İdris peygamberin en önemli mucizesi bulutlarla konuşmasıdır. Peygamberler arasında sahip olduğu bu özellikle dikkat çeker. Mucizesine göre Hz. İdris yağmur yağdırmak istediği zaman bulutlarla konuşurdu. Böylece gökten dolu dolu yağmur yağardı. Biz de bu mucizesi ve hayatı ile son derece dikkat çekici olan Hz. İdris'in hayatı ve hikayesini, İdris peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Zamanında Allah'ın emirlerini insanlara iletmek için birçok peygamber gönderildiği bilinmektedir. Her peygamber farklı özellikleri ile dikkat çekmiştir. Bundan dolayı hangi peygamber olursa olsun hakkında bilgi sahibi olmak çok önemli görülmektedir. Doğal olarak Hz. İdris hakkında da detaylı bir şekilde araştırma yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Araştırma yapan kişilerin ulaşmış oldukları bilgiler ise çok değerlidir. Çünkü Hz. İdris birçok olayı yaşamı içerisinde görmüştür.

Haberin Devamı

HZ. İDRİS'İN HAYATI VE HİKAYESİ

Hz. İdris'in ismi birçok yerde geçmektedir. Çünkü hayatının önemli bir bölümü döneminde yaşayan insanlara yol gösterici olarak geçmiştir. Bu yüzden Hz. İdris'in merak duyulan hayatını öğrenmek oldukça yararlı görülmektedir.

Hz. İdris Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen bir peygamber olarak bilinir. Allah tarafından insanoğluna gönderilen 3. peygamber Hz. İdris aleyhisselam olmuştur. Babil doğumlu olan Hz. İdris'in Şit aleyhisselam'ın oğlu olduğu görülür. Ayrıca Hz. Adem'inde altıncı kuşaktan torunu olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında Hz. İdris'in babası olan Şit aleyhisselam'ında adı Kur'an'da geçmektedir.

Hz. İdris'in Peygamberlik yaptığı dönemde kendisine toplam otuz sayfa suhuf indirildiği bilinir. Hz. İdris'in amacı ise Kabiloğulları'na Allah'ın dinini öğretmek ve yaymaktı. Onlara tek doğru yolun Allah'ın dini olduğunu anlatması gerekmekteydi. Ancak bunu yapmak hiçte kolay değildi. Çünkü o dönemin insanı başka inançlara sahipti ve Allah'ın doğru yolunda gitmeye karşı çıkıyorlardı.

Haberin Devamı

Hz. İdris ne kadar uğraşsa da Kabiloğulları'ndan sadece iman eden 1000 kişi bulabilmişti.

İDRİS PEYGAMBERİN DUASI, MUCİZELERİ, ÖZELLİKLERİ VE KISSASI

İdris Peygamber diğer peygamberler gibi çok önemli işler başarmıştır. Özellikle ettiği dua ile nasıl bir peygamber olduğunu insanlara kolayca göstermiştir. Çünkü Hz. İdris insanlara yararlı bir şekilde geçen hayatında çok önemli olaylar yaşamıştır ve birçok mucizeyi de gerçekleştirmeyi başarmıştır.

İDRİS PEYGAMBERİN DUASI

"Ey Rabbim. Sen güneşten sorumlu bulunan meleğe yardımcı ol. Sıcak onu rahatsız ediyor olmalıdır, üstelik ağır olsa gerek. Sen o meleğe kuvvet ver ve yükü hafif olsun, mekanı ise serin olsun' Bu duanın üzerine Allah(c.c) Hz. İdris'in duasını kabul etmiştir.

Allah'a edilen dualar samimi ve inançlı bir şekilde edilirse eğer kabul edilme şansı olur. Bu yüzden Hz. İdris'in duası insanlara çok önemli bir örnek olmuştur. Edilen dualar Allah'a ulaşır ve sabreden kişilerin duası mutlaka bir gün kabul edilir. Burada inanç ve sabır çok önemlidir.

İdris Peygamberin Mucizeleri, Özellikleri ve Kıssası

Haberin Devamı
  • İdris Peygamberin en önemli mucizesi bulutlarla konuşmasıdır. Peygamberler arasında sahip olduğu bu özellikle çok dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Hz. İdris yağmur yağdırmak istediği zaman bulutlarla konuşurdu. Böylece yağmur suları dolu dolu boşalırdı.
  • İdris Peygamberin bir diğer mucizesi ise melekler ile konuşması olmuştur.

Hz. İdris Peygamber olmasının yanı sıra çok iyi bir terziydi. Ayrıca astronomi ve matematik ile de uğraşmıştır. Hz. İdris'in peygamber olarak geldiği topluluk Kabil soyundan gelmekteydi. Onlara doğru yolu göstermeye çalışsa da çok az kişiyi ikna edebilmiştir.

Hz. İdris öldükten sonra göğe yükselmiştir ve halen yaşadığı düşünülür. Semanın 4. katında yer aldığı bildirilmiştir ve orada kıyametin kopmasını beklemektedir.