Dini bilgiler İlk oruç ne zaman tutulacak 2022? Sahura bugün mü kalkılacak? Cumartesi oruçlu mu olunacak?

İlk oruç ne zaman tutulacak 2022? Sahura bugün mü kalkılacak? Cumartesi oruçlu mu olunacak?

Paylaş
İlk oruç ne zaman tutulacak 2022? Sahura bugün mü kalkılacak? Cumartesi oruçlu mu olunacak?

İlk oruç için milyonlarca kişinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre Şaban ayı 1 Nisan tarihi itibariyle sona eriyor. Pek çok kişi ise ‘İlk oruç ne zaman tutulacak 2022?’ ‘Sahura bugün mü kalkılacak?’ ‘Cumartesi oruçlu mu olunacak?’ tarzında araştırma yapıyor…

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç ayların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Şaban ayının bitimiyle birlikte Ramazan ayının ilk orucu tutulacak. İslam’ın 5 şartından biri ve farz olan ibadet oruç ibadeti için sahurlara kalkılacak, iftar vaktinde sofra başında dualar yapılacak. Peki, İlk oruç ne zaman tutulacak 2022? Sahura bugün mü kalkılacak? Cumartesi oruçlu mu olunacak? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK 2022?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimine göre 2022 yılının ilk orucu 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak.

SAHURA BUGÜN MÜ KALKILACAK?

2 Nisan Cumartesi günü tutulacak ilk oruç için bugün yani 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece sahura kalkılacak.

RAMZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2 Nisan Cumartesi günü itibariyle başlayan Ramazan ayında bu yıl 30 gün oruç tutulacak. Arife günü 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk gelecek.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı’nın 2. günü 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı’nın 3. günü 4 Mayıs Çarşamba günü kutlanacak.

Ramazan ayının ilk orucunun tutulduğu 2 Nisan’da ilk iftar saat 18.35'te Iğdır ve Hakkâri’de, son iftar ise saat 19.46'da Çanakkale ve Edirne'de yapılacak.

Türkiye’nin en uzun süre orucunun ise 14 saat 27 dakika ile Sinop ve Kırklareli’nde yaşayanlar tutacak, en kısa orucu ise 14 saat 12 dakika ile Hatay'da yaşayanlar tutacak.

Haberin Devamı

1 Mayıs Pazar Arife gününde ise ilk iftar 19.01'de Hakkari'de, son iftar 20.18'de Edirne'de yapılacak