Dini bilgiler İsar nedir? İsar ne Demek TDK? İsar sahibi kime denir?

İsar nedir? İsar ne Demek TDK? İsar sahibi kime denir?

Paylaş
İsar nedir? İsar ne Demek TDK? İsar sahibi kime denir?

Kendisinin birçok şeye ihtiyaç olduğunu bilmesine rağmen, elindekini paylaşmak isar kelimesi ile öne çıkar. Bu bağlamda cömert ve eli açık kişiler olarak da ele almak mümkün. İsar nedir? İsar ne demek TDK? İsar sahibi kime denir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için araştırdık

Özellikle dini açıdan önemli bir yere sahip olan isar kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Aynı şekilde Türkçede yerleşik olarak bulunur ve birçok şeyi muhtaç olmasına rağmen elindekini paylaşan kişi ya da kişiler için kullanılır. Daha doğrusu yardımsever ve cimri olmayan, elibol insanlar olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

İSAR NEDİR?

Kendisi birçok şeye muhtaç olmamasına rağmen, elindekini eşit oranda paylaşmak isar kelimesi ile anlam bulur. Zorda olan insanlara yine kendisinin en zor anında bile yardım eden kişi veya kişiler için ele alınan bir sözcüktür. Aynı zamanda yardımsever ya da cömert ve eli bol gibi anlamlar doğrusunda öne çıktığını ifade etmek gerekir. Türkçede günlük hayatın içerisinde çok bilinen bir kelime değildir. Ancak yine de birçok farklı Eser ve kaynakta kullanılmış olan sözcüklerden biridir.

İSAR NE DEMEK TDK?

İsar kelimesi Türk Dil Kurumu eşliğinde kendisi muhtaç olmasına rağmen, elindekini paylaşan kimseler için öne çıkar. Zor durumda olan bir kişinin her ne olursa olsun elindekini paylaşarak yardımseverlik gerçekleştirmesi anlamı üzerinden değerlendirilir. Yardımsever ve cömert olması ile birlikte elibol bir kişi olarak da yine Türk Dil Kurumu dahilinde karşılıklı bulur. Tek başına veya cümle içerisinde amaca uygun farklı yerlerde kullanmak mümkün.

Haberin Devamı

İSAR SAHİBİ KİME DENİR?

İsar sahibi olmak aynı şekilde isar kelimesinin taşıdığı anlam doğrultusunda bu beceriye sahip olmak biçiminde kullanılır. Yani idare irade sahibi olmakla beraber, kendisi zor durumda olsa bile çevresindekiler ile elindekini paylaşması olarak değerlendirilir.

Aynı zamanda isar sahibi olan kişi karakterli, cimri olmayan ve cömert insanlar olarak da ön plana çıkar. Bu tür insanlar etrafındakilerine yine düzenli olarak yardım ettiği için saygı duyulan kişilerdir. Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş önemli sözcükler içerisinde yer aldığını söylemek mümkün.