Dini bilgiler Kefaret nedir? Kefaret ne demek TDK? Kefaret bedeli ne demek?

Kefaret nedir? Kefaret ne demek TDK? Kefaret bedeli ne demek?

Paylaş
Kefaret nedir? Kefaret ne demek TDK? Kefaret bedeli ne demek?

Herhangi bir sebepten dolayı işlenmiş günahın, Tanrı’ya bağışlatmak amaçlı oruç tutmak ya da sadaka vermek şeklinde kefalet kelimesi öne çıkar. Kefaret nedir? Kefaret ne demek TDK? Kefaret bedeli ne demek? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Yabancı kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan kefaret sözcüğü, taşıdığı anlam ile günlük hayatta yaygın biçimde değerlendirilir. Özellikle dini açıdan işlenmiş bir günahı affettirmek ve bağışlanma için, tutulan oruç veya sadaka vermek olarak anlatmak mümkün. Farklı dinlere bağlı olarak kefaret kuralları bu açıdan değişkenlik gösterebilir.

Haberin Devamı

KEFARET NEDİR?

Kişinin istediği bir günah doğrultusunda, Tanrı’ya bağışlatmak için tuttuğu oruç veya verdiği sadaka kefaret anlamı taşır. Bu bağlamda İslamiyet eder Hristiyanlık ile beraber birçok farklı din açısından, kefaret farklı biçimlerde ele alınır ve uygulanır. Aynı zamanda işlenmiş olan günaha bağlı olarak, gerçekleştirilen uygulama farklı derecelendirmeye sahiptir.

KEFARET NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu dahilinde kefaret kelimesi dini açıdan günahları başlatmak için tutulan oruç veya sadaka olarak ifade edilir. Kişi işlemiş olduğu bir günahı Tanrı'ya başlatmak için, genel olarak farklı gün sayısına göre oruç tutar.

Aynı zamanda alternatif olarak yine farklı derecelendirme ve miktar üzerinden sadaka verebilir. Her ikisi de doğru şekilde uygulandığı vakit kefaret yerine getirilmiş olur.

Haberin Devamı

Özellikle İslamiyet açısından Allahu Teala’ya günahları bağışlatmak için kişinin oruç tuttuğunu söylemek mümkün. Yani İslamiyet'e derinden Müslümanlar bu konuda daha çok oruç tutarak kefaretini yerine getirir. Tabii yine dini açıdan İslamiyet içinde sadakanın da kullanıldığını söylemek mümkündür.

KEFARET BEDELİ NE DEMEK?

Belirli bir sebepten dolayı yaşanan günahın affedilmesi amaçlı oruç tutulur ya da sadaka verilir. Bu durum dini inanca bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Gerekli olan oruç tutulması ya da sadaka verilmesi kapsamında kefalet bedeli ödenmiş olur. Yani bu bağlamda işlenmiş günahın bedelini ödemek amaçlı yapılan bağışlanma karşılığıdır. Bu bağlamda içten bir şekilde yapılan oruç tutmak veya sadaka vermek sayesinde, Allahu Teala tarafından gerekli günahlar affedilmiş olur. Her ikisi de dini açıdan geçerlidir.