Dini bilgiler Sübhane Rabbiyel Ala ne nemek TDK? Sübhane Rabbiyel Ala Türkçe anlamı...

Sübhane Rabbiyel Ala ne nemek TDK? Sübhane Rabbiyel Ala Türkçe anlamı...

Paylaş
Sübhane Rabbiyel Ala ne nemek TDK? Sübhane Rabbiyel Ala Türkçe anlamı...

Sübhane Rabbiyel Ala, Arapça kökenli bir cümledir. Namaz kılarken söylenmesi gereken bir cümledir. Sübhane Rabbiyel Ala cümlesinin anlamı Yüce olan rabbim her türlü noksan sıfatlardan uzaktır anlamındadır. Sübhane Rabbiyel Ala ne demek ve Türkçe anlamı nedir? İşte, tüm merak edilenler.

Sübhane Rabbiyel Ala İslamiyet için önemli bir yere sahip olan namaz sırasında söylenen bir cümledir. Türkçe anlamı ise 'Yüce olan Allah (CC) her noksan sıfattan uzaktır' demektir.

Haberin Devamı

Sübhane Rabbiyel Ala ne demek TDK?

Sübhane Rabbiyel Ala, Arapça bir cümledir. Namaz sırasında söylenen bir cümle olduğu için birçok kişi tarafından anlamı ve ne şekilde söylenmesi gerektiği merak edilir. Sübhane Rabbiyel Ala TDK sözlük anlamına göre 'Büyük olan Rabbim her türlü noksan olan sıfattan uzaktır' demektir. Her namazda söylenen bir cümle olmasından dolayı nerede ve kaç defa söylendiği de merak edilir. Namaz kılan kişiler rükunun ardından secdeye gittikleri zaman secdede 3 kez Sübhane Rabbiyel Ala demektedir. Bu sayede Allah'ı (CC) Aliyy ismi şerifi ile anmış olurlar.

Sübhane Rabbiyel Ala Türkçe anlamı

Namaz kılarken söylenen bir cümle olmasından dolayı Sübhane Rabbiyel Ala İslamiyet açısından önemli kabul edilen bir cümledir. Arapça kökenli olan bu cümlenin anlamı 'Büyük olan Rabbim noksan olan tüm sıfatlardan uzaktır' anlamına gelir. Namazda secde, alnı, burnu, dizleri, el ve ayakları yere koymaya verilen bir isimdir. Namaz kılarken kişilerin secdeye gitmeleri farz olarak kabul edilir. Sadece namaz kılarken değil kişiler dua aşamasında da secdeye giderler.

Haberin Devamı

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) gelmiş olan ilk emirlerden biri de Rabbini anmasıdır. Sabah, öğlen, ikindi, akşam ile yatsı namazlarında olduğu gibi diğer bütün namazlarda da kişiler Sübhane Rabbiyel Ala diyerek rabbini anmaktadır. Namaz kılarken her secdeye gidildiğinde Sübhane Rabbiyel Ala diyerek Allah'ı (CC) Aliyy ismi ile anmış oluruz. Aliyy, pek yüksek ya da pek yüce anlamına gelir. Böylece namazda secdedeyken Allah'ı (CC) anarak onun çok yüce ve çok büyük olduğunu söyleriz. Secdede Sübhane Rabbiyel Ala 3 kere söylenmesi gereken bir cümledir.