Ramazandaki mineral kaybı için bir şişe maden suyu

Diyetisyen Billur Filiz, "Vücudun dengeli ve yeterli beslenmesi için sahurun kesinlikle yapılması gerekiyor. Bol su tüketiminin yanında mineral kaybına engel olmak adına bir şişe maden suyu içilmesi önemli" dedi

30 Mayıs 2017, Salı 12:46
A A
Ramazandaki mineral kaybı için bir şişe maden suyu
Ramazan ayında oruç tutanlara Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uzman Diyetisyen Billur Filiz, önerilerde bulundu.

Uzman Diyetisyen Billur Filiz, "Yaz aylarına denk gelen ramazanda oruç süresinin uzun olması nedeniyle beslenme ve sıvı tüketiminde daha da dikkatli olunması gerekiyor. Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekiyor. Şekersiz komposto, bitki çayları ile de su alımına katkı sağlanmalı. Mineral kaybını önlemek için de maden suyu tüketilmeli" dedi.


PROTEİN TOK TUTUYOR


Sahurda da  protein ağırlıklı yumurta, peynir, süt, yoğurt gibi besinlerle beslenmenin uzun süre açlığı sağlıklı bir şekilde geçirmek adına doğru tercih olacağına değinen Billur Filiz, ceviz, fındık, badem gibi tokluk hissi sağlayan yağlı tohumların da tüketilmesini tavsiye etti.


YAĞ BİRİKİMİNE KARŞI YÜRÜYÜŞ


Ayrıca iftarda çorbadan sonra 10 dakika ara vermenin kan şekerinin dengelenmesine, beynin tokluk hissinin algılamasına ve midenin genişlemesini önlenmesine fayda sağlayacağını aktardı. Ay boyunca yağ birikimini engellemek için 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapmanın faydalı olacağını bilgisini verdi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.