Ekonomi Range Rover yenilendi!

Range Rover yenilendi!

Paylaş
Range Rover yenilendi!

Range Rover yenilendi!

Lüks SUV Range Rover yeni jenerasyonuna kavuştu.



Markanın Evoque modeliyle başlayan yeni tasarım çizgilerini taşıyan yeni Range, geleneksel çizgilerinden de çok uzaklaşmamış. Markanın 40 yıl önce çıkarttığı ilk modele atıflarda bulunan yeni tasarım İngiltere’de yapıldı. Model tasarım anlamında yol kat ettiği gibi teknik anlamda da büyük iyileştirmelere sahip. Tamamen alüminyum monokok gövde yapısı sayesinde selefinin çelik gövdesinden yüzde 39 daha hafif bir yapıya kavuşan model, tamamen yeni ve alüminyumdan imal edilmiş ön-arka şasi mimarisine sahip.

Haberin Devamı

Alüminyum kullanımı ile Land Rover mühendislerinin ağırlıktan kurtulma amacına tam anlamıyla ulaşılmış. Yeni Range Rover donanımı ve motor seçeneklerine bağlı olarak 420 kg’a kadar hafifletilmiş. Hafifleme sayesinde yeni modelin yakıt tüketiminde ve emisyon değerlerinde ciddi düşüşler gerçekleşmiş olmalı ancak teknik veriler henüz açıklanmadığı için kesin sayısal rakamlar veremiyoruz.

Tüm Land Rover modelleri gibi yeni Range Rover da aynı zamanda bir arazi üstadı olacak. Tüm zorlu koşulları sıkıntı yaşamadan aşması hedeflanen modelde Land Rover’ın tescilli sürüş programı Terrain Response 2 yer alıyor. Bu kumandadan sürücü yol şartlarına göre seçim yaparak Range Rover’ın uygun güç dağılımı yapmasını sağlayabilecek.

Haberin Devamı

İç mekanında yüksek kalitede malzemelerin kullanıldığı yeni modelde uzun bir opsiyon listesi olacak. Araçla ilgili teknik vreiler ve fiyat bilgisi Eylül ayında açıklanacak ve yeini Range Rover Paris Motor Show’da sergilenecek.