Yaşam Renault Grubu: Oran Fabrikasının Açılışı...?

Renault Grubu: Oran Fabrikasının Açılışı...?

Paylaş
Renault Grubu: Oran Fabrikasının Açılışı...?

* Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal ile Renault Başkanı Carlos Ghosn, Cezayirli ve Fransız bakanların katılımıyla bugün Oran’daki Oued Tlelat otomobil fabrikasının açılışını yaptılar

* Başlangıçtaki üretim kapasitesi 25 bin araç olan fabrika Cezayir’de otomotiv sektörünün gelişmesine katkıda bulunacak

Haberin Devamı

* Birkaç gün içinde üretim bandından inecek olan Yeni Renault Symbol, ülkenin GPS navigasyon donanımlı ilk otomobili olacak

Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal, Sanayi ve Madencilik Bakanı Abdesselam Bouchouareb ile Fransız bakanlar, Dışişleri ve Uluslararası Yatırımlar Bakanı Laurent Fabius, Ekonomi Sanayi ve Dijital Teknolojiler Bakanı Emmanuel Macron huzurunda, Renault Grubunun Başkanı Carlos Ghosn bugün Cezayir’deki « Renault Cezayir Üretim » otomobil fabrikasının açılışını yaptı. Oran bölgesindeki Oued Tlelat’ta kurulu olan fabrika, Cezayir’de fiyat/kalite oranı, donanımlarının kalitesi, güvenilirliği ve iç mekân genişliği ile büyük beğeni kazanan Yeni Renault Symbol modelini üretecek.

Fabrika ilk etapta yılda 25 bin araç üretmeye başlayacak olan bir üretim hattı içeriyor. İkinci etapta yıllık üretim kapasitesinin 75 bin araca çıkarılması ve gerek yan sanayide gerekse fabrikanın kaporta ve boya atölyelerinde daha yüksek yerlilik oranı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Son aylarda Renault Cezayir Üretim (RAP) 360 kişiyi işe aldı. Bu yeni işçiler Oran Otomobil Eğitim Merkezi’nde (CFPA) Renault uzmanları tarafından ve ardından bazıları Romanya gibi Renault-Nissan İttifakı’nın fabrikalarında eğitildiler.

Cezayir’de üretilecek olan Yeni Renault Symbol daha yüksek donanım düzeyine sahip olacak ve GPS navigasyon sistemiyle donatılacak.

Renault, 2014 Eylül sonu itibariye yüzde 25’in üzerindeki pazar payı ile Cezayir’de en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunuyor.