Sağlık Robotik cerrahide saç nakli devri başladı

Robotik cerrahide saç nakli devri başladı

Paylaş
Robotik cerrahide saç nakli devri başladı

Teknolojinin ilerlemesiyle sağlık sektöründe gün geçtikçe daha fazla yol kat ediliyor. Robotik cerrahide devrim yaratan saç robotu sayesinde saç ekimleri artık hatasız bir şekilde gerçekleşiyor

Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç kaybı günümüzde birçok yöntemle giderilebiliyor. En gözde yöntemlerin başını ise saç nakli çekiyor.

Haberin Devamı

Robot, mikron düzeyinde hassasiyetle üç boyutlu kafa derisi yüzeyini fotoğraflıyor, foliküler birimler için koordinatları ve saçların çıkış açısını haritalıyor. Ayrıca saç köklerinin yoğunluk ve dağılımını belirliyor. Her bir foliküler birimi saniyede 50 kez güncelleyerek iki saç kökü arası uzaklığı otomatik olarak güncelleniyor. Robot, özel büyüteci sayesinde foliküler birimde 10 bin kat büyüme sağlayarak hata payını ortadan kaldırıyor. Bütün bunların sonucunda hatasız bir saç nakli ortaya çıkıyor.

'KONFORLU BİR SAÇ NAKLİ GERÇEKLEŞİYOR'

Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Plastik Cerrahi hekimlerinden Uzman Dr. Emirali Halimoğlu, robotik cerrahide saç nakli için şunları söyledi: "İnsan eliyle yapılabilecek hataları benzersiz hassasiyet ve kontrol mekanizması sayesinde en aza indiren robotik saç cerrahisi, yeni jenerasyon robotik cerrahi sistemi ile dijital dünyayı entegre etmiş bir teknolojidir. Hassas kontrol mekanizması kıl köklerini kırmadan, çıkış yönlerini doğru hesaplayarak işlem gerçekleştirmeye olanak sağlar. Homojen saç dağılımı yapan bu robotla konforlu bir saç nakli gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Halimoğlu, ayrıca robotun hassas algoritmaları sonucu saçların doğal bir görünüme kavuşmasını sağladığını ekledi.