Sağlık Adet dönemi sorunlarına son

Adet dönemi sorunlarına son

Paylaş
Adet dönemi sorunlarına son

Kadınların en çok şikayet ettikleri konuların başında adet anormallikleri geliyor.Bitkisel karışımlar adet anormalliklerini ortadan kaldırıyor.

Doğum yapabilme yaşında olan kız ve kadınlarda (12-50 yaş arası ) her 28 günde 3-7 gün süren adet hali görülür. Cinsel hormonların aniden azalması rahim mukozasının dışarı atılmasına neden olur ve böylece adet kanaması ortaya çıkar

Adet sırasında kadınların çoğunda bedensel veya psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu rahatsızlıkların başında göğüs, sırt, karın ve baş ağrıları görülür ve hatta migren de görülebilir. Ayrıca bazı bayanlarda aşırı (hipermenore), uzun süreli (menoraji), seyrek (oligomenore), sancılı (dismenore) ve adet kesikliği (amenore) gibi adet anormallikleri görülebilir. Bu rahatsızlıkları tedavi etmek mümkündür, fakat hangi tür adet rahatsızlığı olduğunu bilmek için belirtilerine dikkat etmek vede kadın doktorlarına görünmek gerkir.

Haberin Devamı


ADET ANORMALLİKLERİNE KARŞI KULLANILACAK BİTKİSEL KARIŞIMLAR


A-) Aşırı ve uzun süreli adet halinin (hipermenore) veya sadece uzun süreli adet halinin (menoraji) sebepleri:

1-) Rahim mukozasının iltahaplanması (endometrit)
2-) Rahimde iyi huylu şişkinlikler (uterusmiyom)
3-) Rahimde polipler ve kötü huylu değişimler
4-) Hormon anormallikleri
5-) Nadiren yüksek tansiyon, böbrek ve kalp rahatsızlıkları
6-) Metabolizma bozuklukları ve kanın pıhtılaşmasındaki anormallikler
7-) Bağırsak florasının bozulması sonucu, burası mikrop üreten yuva haline gelir
Şayet adet çok geliyor ve uzun sürüyorsa bunlardan biri veya birkaçı buna sebep olabilir.

B-) Adetin az veya seyrek gelmesinin sebepleri:

1-) Yumurtalık fonksiyonlarında amormallik
2-) Yumurtalık hastalıkları örneğin ; sayısız kistlerin oluşması
3-) Erkeklik hormonu veya prolektin hormonunun aşırı salgılanması
4-) Tiroid bezesindeki anormal fonksiyonlar
5-) İştahsızlık (anorexia) hormon bozuklukları nedeniyle
6-) Psikolojik sebepler nedeniyle ortaya çıkan korku, depresyon vb. rahatsızlıklar nedeniyle
7-) Aşırı spor yapma nedeniyle
8-) Bağırsak florasının bozulması sonucu, burası mikrop üreten yuva haline gelir
Bu sebeplerden adet hali az veya seyrek olabilir.
Bu rahatsızlıklar Gökçek İksiri ve hayit preparatlari ile tedavi edilebilir. Ayrıca kadınkökü, hodan, ışıldak, noni, ve çörekotu da tedavi edici özelliklere sahiptir.

Adet öcesi rahatsızlıklar, permenstrual sendrom

Kadınların hemen hemen % 75'inde adet öncesi rahatsızlıklar görülür ve buna permenstrual syndrom denir. Adet öncesinde kadınlarda göğüs, karın ve cinsel organlarında ağrılar baş gösterir. Yumurtalıktan yumurtanın yola çıkması ile birlikte adetöncesi rahatsızlıklar başlar ve ilk adet görünene kadar devam eder. Rahatsızlıklar organik ve psikolojik olmak üzere iki grupta toplanır. Organik rahatsızlıkların başında: göğüsağrısı, sırtağrısı, başağrısı, migren, karın ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, rahim ve çevresinde ağrılar görülür.

Psikolojik olaraksa sinirlilik, hassaslaşma, saldırganlaşma, depresyon, stres ve yorgunluk gibi haller görülür. Ayrıca bazı kadınlarda çok ağır migren, ödem ve kilo alma gibi haller görülebilir. Öncelikle uzman bir doktora gidilmelidir, ayrıca doğal ilaçlardan BİTKİ KARIŞIMLI LİMON SUYU veya hayıt preparatlarıda kullanılabilir. Bunlara ilaveten kadınkökü, çörek ve hodan preparatları önemlileridir. BİTKİ KARIŞIMLI LİMON SUYU kulanıldığında adet hali fazla olabilir, uzun sürebilir veya pis kokulu olabilir. Bu durum geçicidir, genital (jenital) bölgedeki temizlik bitene kadar bu sürer. Adet anormallikleri, rahim yumurtalıklar ve kordonlarda problemleri olanlar. BİTKİ KARIŞIMLI LİMON SUYU kullandıklarında bu jenital çevredeki curufu çözdüğünden adet hali uzayabilir, pis kokulu olabilir ve de yoğunlaşabilir. Bu korkulacak bir durum değildir.


Haberin Devamı