Antep fıstığı hücreleri koruyor
Her gün Antep ya da Şam fıstığı yiyenlerin vücudunda bulunan 'gamma-tocopherol' maddesi, serbest radikallerin hücreye verdiği zararı önlüyor
Kansere karşı da etkili
ABD’nin Teksas Kadın Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, her gün tüketilen antep ya da Şam fıstığının kanserin pek çok türünü önlemeye yaradığını ortaya çıkardı.
Araştırmada, gönüllü katılımcılar iki gruba ayrıldı. İlk grupta bulunan deneklere, normal beslenme rutinlerinin yanında dört hafta boyunca 68 gram Antep fıstığı yedirildi. Dört haftanın ardından, Antep fıstığı tüketen grup ve tüketmeyen kontrol grubu üzerinde çeşitli ölçümler yapıldı.
E vitamininin bir türevi
Üniversitenin araştırmasına katılan deneklere yapılan ölçümler sonucunda, her gün Antep fıstığı yiyenlerin vücudunda bulunan “gamma-tocopherol” adlı maddenin daha fazla olduğu görüldü.
E vitamininin bir türevi olan “gamma-tocopherol”, antioksidan işlevi görüyor.
Bu madde, “serbest radikaller” adı verilen moleküllerin hücrelere vereceği zararın önüne geçiyor. Böylece kanser, daha gelişmeden engellenmiş oluyor.
Milliyet
- Toz taşınımı ve şiddetli hava koşulları alerjiye sebep oluyor! Kulağında baskı hissedenler hemen doktora koşsun!
- Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!
- Türkiye Avrupa birincisi olmuştu, obezite bağırsak kanseri riskini artırıyor!
- Bir taşla iki kuş vurmak isteyenler toplanın! Hem uyuyup hem de kilo vermek mümkün!
- Sivrisineklerden bulaşıyor! Tehlike etrafımızda kol geziyor: 24 saat içerisinde mutlaka tedavi edilmeli!