Atıştırmayı önlemek için avokado yiyin
Öğle yemeğinde yarım avokado yemenin, öğünler arasında atıştırmayı önleyebileceği belirlendi
09 Ocak 2014 , Perşembe 17:53
ABD’deki Loma Linda Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, öğle yemeğinde yarım avokado yiyenlerin, yüzde 40 daha az atıştırmaya yöneldiğini gösterdi.
Lif ve vitamin deposu avokadonun yarısını yiyenlerin öğle yemeğinden sonra 3 saat hâlâ tok hissettiğini belirten bilim adamları, avokadonun alınan kalori ve karbonhidrat miktarını artırdığına ancak kan şekerini yükseltmediğine dikkati çekti.
Sağlıklı ancak fazla kilolu yetişkinlerin katıldığı araştırmaya imza atanlardan Dr. Joan Sabate, tokluk hissinin kilo kontrolünde önemli bir etken olduğunu, tok hissedenlerin öğünler arasında daha az atıştırma ihtiyacı duyduğunu vurguladı.
Araştırmanın sonuçları "Nutrition Journal" dergisinde yayımlandı.
Haberin Devamı
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- Toz taşınımı ve şiddetli hava koşulları alerjiye sebep oluyor! Kulağında baskı hissedenler hemen doktora koşsun!
- Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!
- Türkiye Avrupa birincisi olmuştu, obezite bağırsak kanseri riskini artırıyor!
- Bir taşla iki kuş vurmak isteyenler toplanın! Hem uyuyup hem de kilo vermek mümkün!
- Sivrisineklerden bulaşıyor! Tehlike etrafımızda kol geziyor: 24 saat içerisinde mutlaka tedavi edilmeli!