Sağlık Baş dönmesini doğal karışımlarla yenin

Baş dönmesini doğal karışımlarla yenin

Paylaş
Baş dönmesini doğal karışımlarla yenin

Pek çok kişinin ortak derdi, baş dönmesi. Doğal ürünlerden Gökçek İksiri, Gökçek Tonik, ZYE, alıç, ginkgo, zencefil ve balıkotu tohum preparatları baş dönmesi tedavisinde kullanılmaktadır

Baş dönmesi deyince dengede kalma rahatsızlıkları anlaşılır, başı dönen kişide salanma veya dönme gibi haller görülür. Kişi mekenda hareketettiğini veya eşyanın hareket ettiğini zanneder. Dengede kalamama ile birlikte salanma, dönme, bulantı, kusma, terleme, veyahutta gözlerinin önünün kararması gibi haller ortaya çıkar. Mekanda dengede durabilmek için vücut beyine bilgiler gönderir, gözler, iç kulaktaki duygu organı ve duygu hücreleri hepsi birden vücudun dengede durmasını sağlarlar.

Dengede kalmayı birçok sisteme borçluyuz, bu sistemlerden bir çoğunda aynı rahatsızlıkların görülmesi sonucu çeşitli baş dönme rahatsızlıkları görülür. Baş dönmesi, seyahat esnasında baş dönmesi, ani hareketlerde baş dönmesi, kalp ve kandolaşımı anormalikleri nedeniyle baş dönmesi gibi bir çok baş dönmesi türü mevcuttur. Almanyada hastaların % 10'unda baş dönmesi rahatsızlıkları görülmaktedir ve bunlardan % 45?inin yaşı 70?in üzerinde olan insanlardır. Ayrıca gençlerdede baş dönmesi sık görülmaktedir. Baş dönmesi akut ve kronik oluşuna göre ikiye ayrılır.

Haberin Devamı

BAŞ DÖNMESİNE (VERTİGO) KARŞI ETKİLİ BİTKİSEL KARIŞIMLAR İÇİN TIKLAYIN.

Baş dönmesinin (Vertigo) sebepleri:

1-) Alçak ve yüksek tansiyon
2-) Beyünde kandolaşımı anormalikleri, iltihaplar veya ur
3-) Migren, baş ağrısı
4-) Kansızlık
5-) Seyahat hastalığı
6-) Kanda şekerin düşmesi
7-) Kimyasal ilaçların yantesiri
8-) Aşırı alkol kulanma
9-) KBB rahatsızlıkları, orta kulak iltihaplanması, veya denge organındaki sinirlerin iltihaplanması (içkulak)
10-) Boyun omurlarındaki rahatsızlıklar nedeniyle sinirlerin sıkışması

Baş dönmesinin (Vertigo) teşhisi nasıl yapılır ?

Baş dönmesine sebep olan etkenleri araştırırken beyin kanaması gibi bir durumun olmadığının doktorlarca tesbiti şarttır. Beyin kanaması olmadığının tesbitinden sonra baş dönmesinin sebepleri araştırılır. Ayrıca hastanın düşme sonucu boynunda ve başında yaralanma olmadığının teşhisi gerekir. Hastanın teskin edilmesi ve sakin bir yerde dinlenmesi gerekir. Baş dönmesi hafifledikten sonra bunun sebeplerinin ne olduğu araştırılır. Bu araştırmalar KBB, nevralji, ortopedi veya radiyoloji uzmanlarınca yapılır, çünkü rahatsızlığın sebebine göre teşhis yöntemleride değişir.

Baş Dönmesi (Vertigo) nasıl tedavi edilir ?


Baş dönmesinin tedavisi ağırlığına ve sebeplerine göre farklılık gösterir. Akut hallerde genelikle ilaç venden (toplar damar) verilir. Bu ilaçlar genelikle korkuyu önler, kandolaşımını düzenler vede enfeksiyonu önler. Kulak kiride kulağı tıkyarak baş dönmesine sebep olur, kulak kiri temizlenince baş dönmesi geçer. Baş dönmesi geçtikten sonra rahatsızlığın sebebi teşhisedilir ve teşhisten sonra uygun kimyasal veya doğal ilaçlar kulanılır. Baş dönmesi rahatsızlığı olan hastalar ilaçlara karşı farklı tepki gösterirler. Hastaların otojenik training veya meditasyon gibi rahatlatıcı psikolojik tedavi yöntemlerinin denenmeside iyi gelir. Günümüzde insanların çoğu özeliklede gençler çok stresli yaşadıklarından bu tür psikolojik tedavi tedavi yöntemleri etkili olur. Baş dönmesi problemi olan şahıs şişmansa zayıflaması gerekir. Beslenmekte önemlidir, çünkü hayvansal besinler damar sertliğine sebep olur, bu da kılcal kan dolaşımını olumsuz etkiler, bu nedenle mümkün oldukca daha çok sebze ve meyve yenmelidir.

Haberin Devamı

Doğal ürünlerden Gökçek İksiri, Gökçek Tonik, ZYE, alıç, ginkgo, zencefil ve balıkotu tohum preparatları baş dönmesine karşı kulanılabilir. Öncelikle teşhis konursa ona uygun doğal ilaçlar kullanmak mümkündür.



Haberin Devamı