Beden Sağlığı Bağışıklıktan kansere, 7 mucize fayda! Hünnap meyvesinin çok bilinmeyen faydaları...

Bağışıklıktan kansere, 7 mucize fayda! Hünnap meyvesinin çok bilinmeyen faydaları...

Paylaş
Bağışıklıktan kansere, 7 mucize fayda! Hünnap meyvesinin çok bilinmeyen faydaları...

Hünnap Çin ve Orta Asya kökenli bir meyvedir. Uykusuzluk sorunundan, bağışıklığa, kanserden, sindirim sistemi düzenlemeye kadar birçok faydası bulunan Hünnap taze veya kurutulmuş olarak tüketilebildiği gibi aynı zamanda Kurutulmuş Hünnap çay olarak da tüketilebilmektedir. İşte Hünnap'ın faydaları...

Mustafa EFE/Posta.com.tr Hünnap meyvesi içeriğinde bulunan antioksidan ve yüksek C Vitamini içeriği ile ön plana çıkar. Daha çok alternatif Çin tıbbında kullanılan ve ölümsüzlük meyvesi olarak da adlandırılan Hünnap, Öksürük, Balgam Söktürücü, Uykusuzluk Giderici, Bağışıklık Sistemini düzenleyici birçok etkiye sahiptir. Hünnap içeriğinde yer alan polisakkaritler ve triterpenik asitler gibi zengin bir bileşikleri ile antioksidan kaynağıdır.  Aynı zamanda antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikler gösteren bileşenler içeren hünnap bu anlamda serbest radikallerle savaşmaya, inflamasyonu azaltmaya yardım edebilir.

Haberin Devamı

Hünnap, Çin ve Orta Asya kökenli bir meyvedir. Türkiye'de de yetiştirilmektedir. Meyvesi, sarı-turuncu renkte, yuvarlak veya oval şeklindedir. Tadı tatlı ve ekşimsidir.

Hünnap meyvesinin faydaları şunlardır:

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hünnap meyvesi, C vitamini, E vitamini ve beta-karoten açısından zengindir. Bu vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenler. Hünnap meyvesi, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını korur.

Kalp sağlığını korur. Hünnap meyvesi, potasyum açısından zengindir. Potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak kalp sağlığını korur.

Kanseri önlemeye yardımcı olur. Hünnap meyvesi, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyerek kanseri önlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Cildin sağlığını korur. Hünnap meyvesi, C vitamini açısından zengindir. C vitamini, kolajen üretimini destekleyerek cildin sağlığını korur.

Saç sağlığını korur. Hünnap meyvesi, biotin açısından zengindir. Biotin, saç ve tırnak sağlığı için gerekli bir vitamindir.

Hünnap meyvesi, taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Taze hünnap meyvesi, meyve salatalarında, yoğurtla veya tatlı olarak tüketilebilir. Kurutulmuş hünnap meyvesi, çay olarak veya atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Hünnap meyvesinin herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte, aşırı tüketimi bazı kişilerde mide bulantısına ve ishale neden olabilir.