Beden Sağlığı Belim tutuldu hareket edemiyorum ne yapmalıyım? Bel tutulması tedavi yöntemleri...

Belim tutuldu hareket edemiyorum ne yapmalıyım? Bel tutulması tedavi yöntemleri...

Paylaş
Belim tutuldu hareket edemiyorum ne yapmalıyım? Bel tutulması tedavi yöntemleri...

Bel tutulması fiziksel aktiviteleri sınırlandırdığı için sosyal hayatı da etkileyebilir. Evde uygulanacak bazı tedaviler ile bel tutulmasını açmak ve daha rahat hareket etmek mümkündür. Bel tutulmasında en etkili tedavi yöntemi sıcak su yöntemidir. Bel tutulmasında hakkında merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Bel tutulması ani bir şekilde gelişirse mutlaka kasların gevşetilmesi için ilaç kullanılması gerekir. Soğuk ya da sıcak su ile kompres yapmak da ağrının azalmasına yardımcı olur. 

Haberin Devamı

BELİM TUTULDU HAREKET EDEMİYORUM NE YAPMALIYIM?

Bel tutulması ve bel ağrısı hareketi kısıtladığı için sosyal yaşamı sekteye uğratabilir. Ağrıların azalması ve spazmların hafifletilmesi için sırt haslarının gevşetilmesi gerekir. İlk günlerde 15-20 dakikalık aralıklarla buz kompresi yapmak gerekir. Asıl önemli olan buzun direkt olarak temasından kaçınmak gerekir.

Aksi halde buz yanıklarının ortaya çıkması mümkündür. Buz uygulaması her ne kadar yanlış bir uygulama olmasa da bunun yerine sıcak uygulama da yapılabilir. Sıcak uygulamanın nemli sıcak şeklinde olması tedavi için önemlidir. Ani bel tutulmalarında ve kilitlenmele rde en etkili yöntem sıcak sudur.

Sıcak su ile amaç kasların rahatlamasını sağlamak ve ağrının giderilmesidir. Ani bel tutulması halinde bacakları yükseğe kaldırmak ve omurgayı bastırmak da hareket etmenizi sağlayabilir. Bel tutulması özellikle de fiziksel hareketleri kısıtlar. 

Haberin Devamı

BEL TUTULMASI TEDAVİ YÖNTEMLERİ 

Bel ağrısı ya da bel tutulması genelde itme çekme hareketleri, yaralanma ya da ağır kaldırma gibi durumlardan sonra ortaya çıkar. Ayrıca masa bası çalışanlarında da bel tutulması sıklıkla karşılaşılan şikayetlerdendir.

Beldeki tutulma her an yaşanabilecek bir sorun olduğundan dinlenmek önemlidir çünkü aksi halde daha büyük sorunlara neden olabilir.

Kronik ve geçici olan bel ağrıları için Hint yağı etkili bir çözümdür. Hint yağı ile bele masaj yapmak bel tutulmasını rahatlatır ve daha rahat hareket etmeyi sağlar. Lahana yaprakları da beldeki kas ağrıları için ağrı kesici ya da kas gevşetici bazı bileşenlere sahiptir. Bu nedenle lahana yapraklarını tencerede sütle kaynatıp krem haline getirdikten sonra belinize sürebilirsiniz.

En doğal kas gevşetici ve ağrı kesici olan zencefil de bel tutulmasında tercih edilebilir. Belinizde ağrı ve tutulma olduğu zaman zencefil kökünü ıslatıp bez ile belinize sarabilir ve sonrasında da masaj yapabilirsiniz. 30 dakika bu masajı uyguladıktan sonra ılık suyla belinizi yıkarsanız daha rahat olur. Bel tutulması genelde ani bir hareketten sonra ortaya çıksa da farklı nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkması mümkündür.

Haberin Devamı