Beden Sağlığı Canım sigara çektiğinde ne yapmalıyım? Sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir?

Canım sigara çektiğinde ne yapmalıyım? Sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir?

Paylaş
Canım sigara çektiğinde ne yapmalıyım? Sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir?

Sağlığı tehdit eden en önemli sorunlar içerisinde sigara gelir. Sadece insan sağlığını tehdit etmez aynı zamanda görsel olarak da kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Örneğin dişlerin sararmasına ya da cildin solgun hale gelmesine sebebiyet verebilir. Böyle durumlarda ağzı meşgul etmek için sakız çiğnemek mümkündür. Canım sigara çektiğinde ne yapmalıyım? Sigarayı bırakma yöntemleri nelerdir? Sigarayı bırakmak için ele alınması gereken farklı yöntemler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Nikotin başta olmak üzere birçok zararlı akciğer ile pek çok farklı organı tehdit eder. Böyle durumlarda ise elbette kullanılacak farklı yöntemler doğrultusunda sigaradan uzak durma şansı elde edilir. Bunlar hem doğal hem de yapay yöntemler kapsamında ön plana çıkar.

Haberin Devamı

CANIM SİGARA ÇEKTİĞİNDE NE YAPMALIYIM?

Sigarayı bırakma döneminde olan birçok kişinin mutlaka canım bazı zamanlarda sigara içmek çekebilir. Özellikle stresli olduğu durumlarda kişinin iradesi çok daha önemli oranda kırılır. İşte böyle zamanlarda kontrolü elden bırakmamak için bazı yöntemler kullanılabilir.

  • Ağzı meşgul etmek amaçlı sigara çiğnemek mümkündür.
  • Sigara krizi geldiği zaman o an kişi ne yapıyorsa bırakıp başka bir işle uğraşabilir
  • Yürüyüş ya da koşu veya merdiven çıkmak bu konuda etkilidir.
  • Yavaş ve derin derin nefes alınmalıdır.
  • Elektronik sigara kullanımı belli bir çözüm oluşturabilir.

Bu gibi yukarıda verilen bazı yöntemleri düzenli olarak uygulamak suretiyle sigaradan uzak durmak mümkündür.

SİGARAYI BIRAKMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Günlük yaşamda ele alınabilecek birçok farklı yöntem sayesinde sigarayı bırakmak imkanı elde edebilir. Bunu uzun vadeye yaymak için her gün düzenli şekilde yürüyüşü de koşu oldukça etkilidir. Aynı zamanda bir elde kalem veya tespih çevirmek, sakız çiğnemekte bu konuda öne çıkar.

Haberin Devamı

Aynı zamanda sigara içmeyen aile fertleri ya da arkadaşlar ile buluşmak yine oldukça etkilidir. Derin nefes almak sözüyle gevşemek sigarayı bırakma yöntemleri içerisinde yer alır. Bunun dışında elbette elektronik sigara kullanımı yavaş yavaş sigarayı bırakma noktasında yaygın bir şekilde değerlendirilmektedir.

EN KOLAY ŞEKİLDE SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Sigara bırakmak uzun vadeye yayılması gereken bir durumdur. Çünkü yıllardır tüketilen sigaranın bir anda bırakılması mümkün değildir. Böyle bir durum kişinin yeniden ve kısa zaman içerisinde sigaraya başlamasına sebep olabilir.

O yüzden uzun vadeye yayarak egzersiz yapmak, sakız çiğnemek, bir şeylerle meşgul olmak etkili yöntemlerdir.

Elektronik sigara kullanımı yine bir ya da iki yıl içerisinde sigarayı bırakma şansı verebilir. Kafayı meşgul edecek işlerle uğraşmak ya da sigara içmeyen kişilerle buluşmak da uzun vadede önemlidir.