Google News

Fazla kırmızı et tüketiminin yol açabileceği sağlık sorunları nelerdir?

Diyetisyen Gülçin Işık, Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmeli, et tüketirken nelere dikkat edilmeli tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
06 Temmuz 2022 , Çarşamba 11:24

Fazla kırmızı et tüketimi özellikle de kalp hastalıkları riski, böbrek rahatsızlığı gibi herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa komplikasyonların artmasına neden olacaktır. Dolayısıyla kan yağlarının yükselmesi, şekeriniz varsa şekerinizin yükselmesi gibi birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda da olsak mutlaka porsiyon kontrolüne özen göstermeniz gerekmektedir. Kurban etinin dinlendirilmemiş olması da kritik bir durumdur çünkü dinlenmiş et 2-3 saate sindirilebiliyorken, dinlenmemiş et 6-7 saat kadar sindirim açısından zorlanmamıza neden olmaktadır. Dolayısıyla da gaz, şişkinlik, reflü gibi şikayetlere sebep olabilmektedir. İleri yaşlarda özellikle kronik rahatsızlıkları olanlarda et tüketimini aşırıya kaçırmak bayılma haline ve hastanelik olmaya neden olabiliyor. Bu nedenle bu konuya mutlaka önem vermeliyiz. Kurban etinin sınırlı tüketmesinin yanı sıra mutlaka yemek saatine özen göstermek, yanında mutlaka sebze veya sıvı tüketmek ve mutlaka hareket etmek önem taşır çünkü yağ içeriği yüksek beslendiğiniz için mutlaka yağ yakımına yönelik hareket etmeniz gerekmektedir. Yürüyüş en iyi yağ yakımını sağlayan egzersizlerden bir tanesidir.

DEVAMINI GÖSTER