Beden Sağlığı Saçınız sağlıklı olsun istiyorsanız bu vitaminleri tüketin!

Saçınız sağlıklı olsun istiyorsanız bu vitaminleri tüketin!

Paylaş
Saçınız sağlıklı olsun istiyorsanız bu vitaminleri tüketin!

Saçımız vücudumuzun genel sağlığına en duyarlı organlarından biridir genel sağlığımızdaki değişimler ve sıra dışı stres saçımızın büyüme döngüsünü kolaylıkla değiştirebilir hastalık, kötü beslenme saç dökülmemizi artırabilir.

İyi ve sağlıklı beslenmenin saçlar için çok önemli olduğunu belirten Trikolog, Saç Bilimi Uzmanı Serap Öztürk Niya, beslenme ve saç sağlığı hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Haberin Devamı

 

BESLENME DÜZENİ SAÇ SAĞLIĞINI NASIL ETKİLER?

İyi ve sağlıklı beslenme saçımız ve bedenimiz için çok faydalıdır düzenli beslenme esas olmakla beraber beslenme tarzımızın dengeli olması ve protein, vitamin, mineral, karbonhidrat içermesi gerekir karbonhidrat vücudumuz için gerekli enerjiyi üretir tükettiğimiz kadar enerji almak zorundayız. Eğer diyetinizde şeker ve yağı keserseniz, karbonhidrat esas hale gelir. Sağlıklı rafine edilmemiş karbonhidratlar faydalıdır. Diyetiniz; beyaz et, tavuk veya balık, kırmızı et, sebze, meyve ve salataları içermelidir.

 

BESLENME DEĞİŞİKLİKLERİ DE SAÇ KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Beslenme tarzımız saç sağlığımızı elbette ki çok etkiliyor hatta saç kaybı nedenleri arasında beslenme önemli bir yer tutar beslenme bozuklukları adı altında incelenir düzensiz beslenme, proteinden eksik beslenme, çok düşük kalori ile beslenme ve çok hızlı kilo verdiren şok diyetleri içine alan beslenme şeklinde tanımlayabiliriz bu durumu. Aşırı ve hızlı kilo verdiren diyetler vücudumuzun metabolizmasını değiştirdiği için saç kaybından sorumludur. Ayrıca anoreksiya nevroza ve bulimia nevroza gibi beslenme ile ilgili hastalıklar da saç kaybına sebep olur, saç kaybı bu hastalıkların belirtisi kabul edilir. Her iki hastalığın ileri safhalarında ise yüzde ve vücutta tüylenme oluşur.

Haberin Devamı

 

SAÇ SAĞLIĞINI OLUMLU ETKİLEYEN BESİNLER NELERDİR?

Proteinden zengin besinler; yumurta, et, balık, sebze ve sağlıklı tahıllar, kuru baklagiller ve meyvelerden oluşan beslenme saç için faydalıdır.

 

VİTAMİN TAKVİYESİ ALMALI MIYIZ?

Vejetaryen ya da vegan beslenme şeklini tercih eden kişiler saç sağlıkları için doktorlarının önerdiği besin takviyelerini almalıdırlar. Saç sağlığımız için folik asit, B12, D vitamini, çinko, biotin, demir, B5 vitamini, niasin faydalıdır.

Saç vücut için yaşamsal bir organ olmadığı için, saç kaybından dolayı kimse yaşamını yitirmediği için eksik besin, eksik protein eksik amino asit aldığımızda vücudumuz ilk saçtan feragat edecektir.

Beslenmemiz düzgün, uykumuz iyi, kan değerlerimiz iyiyse ve buna rağmen saç dökülmemiz devam ediyorsa hormon değerlerimizi bir doktora göstermeliyiz. Hormon değerlerimiz normal ise bir uzmandan yardım almanın zamanı gelmiş demektir. Trikoloji bilim alanı saç kayıpları ve saç derisi ile ilgili sorunlara bütünsel yaklaşarak çözümler sunar, saç kayıpları için trikolojik çözümlerden destek alabiliriz.

Haberin Devamı