Birçok yiyecek, ısı miktarı bakterileri öldürecek kadar ısındığı sürece güvenli bir şekilde defalarca ısıtılabilir. Ancak bir yiyeceği ne kadar çok ısıtırsanız düzgün sıcaklıkta ısıtılmama ihtimali de o kadar artar. Yemek pişirirken sürekli olarak yemek termometresi kullanmadığınız sürece, çok dikkatli olmak ve bir kez dahi ısıtılmış bir yiyeceği tekrar ısıtmamaya özen göstermek en doğru seçenektir.
Vücudu dakikalar içinde zehirliyor! Bu besini sakın ısıtarak tüketmeyin!
YAĞLAR
Pişirme yağının veya yağda kızartılmış yiyeceklerin yeniden ısıtılması tehlikeli olabilir. Kızartma yağının içerisinde bulunan trans yağ içeriği, yağ her yeniden ısıtıldığında artar.YAĞDA KIZARTILMIŞ BÖREKLER
Yağda kızartılmış börekleri, yeniden ısıtarak tüketmek hem sağlık açısından riskler barındırır hem de lezzetinde azalma meydana gelir. Börekler tekrar ısıtıldığında gevrek dokusunu kaybeder.