Beden Sağlığı Sezgisel beslenme nedir, nasıl yapılır? Sezgisel beslenme tüketilmesi gereken ürün listesi…

Sezgisel beslenme nedir, nasıl yapılır? Sezgisel beslenme tüketilmesi gereken ürün listesi…

Paylaş
Sezgisel beslenme nedir, nasıl yapılır? Sezgisel beslenme tüketilmesi gereken ürün listesi…

Vücudun doğal olarak vermiş olduğu fiziksel sinyallere göre yapılan beslenme sezgisel beslenme olarak ifade edilir. Bu durum açlık ve tokluk ile birlikte doyma sinyallerini dinlemek suretiyle ele alınır. Sezgisel beslenme nedir, nasıl yapılır? Sezgisel beslenme tüketilmesi gereken ürün listesi hakkında merak edilenleri derledik.

Açlık ve tokluk ile birlikte doymak üzerinden sinyalleri dinlemek suretiyle yapılan beslenme türü sezgisel beslenme şeklinde bilinmektedir. Bu durum doğal olarak vücudun vermiş olduğu fiziksel tepkiler ve sinyaller eşliğinde ele alınır. Bu sinyallere uyum sağlamak suret yapılan yemek ve içme şeklinde öne çıkar.

Haberin Devamı

Sezgisel Beslenme Nedir?

Vücudun doğal şekilde vermiş olduğu fiziksel sinyalleri takip ederek ele alınan beslenme yöntemi sezgiler beslenme denmektedir. Bu durum daha çok açlık ve tokluk ile doyma üzerinden alınan sinyaller şeklinde öne çıkar.

Açlık ve doyma ipuçlarına yanıt veren fiziksel durum karşısında kişi beslenme durumunu ayarlar. Aynı zamanda bir diyet olarak da öne çıkan bu sistem, kişinin ideal kilosuna ulaşmak için bir yöntem olarak değerlendirilir. Elbette bu konuda tüketilmesi gereken besin kaynakları ve belli bir yöntemi bulunuyor.

Sezgisel Beslenme Nasıl Yapılır?

Bu yöntemi içerisinde kişinin ihtiyaçlarını daha iyi algılaması üzerinden buna uygun biçimde beslenme şekli hazırlanır. Böylece beden ve yemek üzerinden denge ve algı daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkar. Söz konusu açlık olduğu zaman yemek yeme dürtüsü devreye girer.

Haberin Devamı

Eğer tokluk var ise o vakit kişi beslenme programına uygun olarak belirli miktarda yiyecek alır. Ancak bu durumun mutlaka uzman kontrolünde yapılması büyük öneme sahiptir. Aksi takdirde bireysel olarak yapılmaması ifade edilen beslenme yöntemleri içerisinde gelir.

Sezgisel Beslenme Tüketilmesi Gereken Ürün Listesi

Sezgisel beslenme söz konusu olduğunda tüketilmesi gereken ürün listesi aslına bakılırsa tüm yiyecekler olarak öne çıkar. Burada önemli olan kişinin kendini dinlemesi ve vücudunu dinlemesi ile birlikte açlık ve tokluk üzerine besin tüketmesidir.

O yüzden karbonhidrat protein ve yağ ile beraber vitamin ve mineral gibi pek çok elementin alınması için farklı yiyecekler tüketilmelidir. Bu kapsamda et ürünleri, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler ile şeker gıdaları da öne çıkar. Önemli olan dengeli şekilde ele alınan besin kaynaklarının tüketilmesidir.

Sezgisel Beslemede Nasıl Yemek Yenir?

Öncelikle yavaş ve dikkatli bir şekilde besin kaynaklarını tüketmek sezgiler beslenme konusunda önemli yer taşır. Aynı zamanda fiziksel açlık işaretlerini dinlemek suretiyle sinyalleri alarak buna göre besin tüketmek gerekir. Duyuları etkilemek suretiyle renkleri, dokuları tatları ve zevkleri fark etmek suretiyle yöntem kullanılmalıdır.

Özellikle yiyecekler ile suçluluk duygusunda baş etmek büyük öneme sahiptir. Yiyeceklerin duyguları üzerinde yaratacak olan etkileri de fark etmek ve buna göre davranmak gerekir. Bu uygulamaları ele alarak kişi sağlıklı şekilde sezgiler beslenme ile kilo verebilir.

Haberin Devamı