Cinsel Sağlık Penis boyu cinsel ilişki için önemli midir?

Penis boyu cinsel ilişki için önemli midir?

Paylaş
Penis boyu cinsel ilişki için önemli midir?

İdeal penis boyu kaç cm, penisin boyu cinsel birlikten alınan hazzı ne kadar etkiliyor soruları her dönem üzerine konuşulan noktalar arasındadır. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu, ideal penis boyutu ve penis boyunun cinsel hayata etkisi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Posta.com.tr | Dünya genelinde yaklaşık 15 bin erkeğin değerlendirildiği geniş serili bir çalışmanın sonuçlarına göre ortalama penis boyu erekte halde 13,12 cm, sertleşmemiş halde ise 9,16 cm olarak bulunmuştur. Penis çevresi ölçüldüğünde ise ortalama kalınlık sertleşmemiş halde 9,31 cm, erekte halde ise 11,66 cm olarak bulunmuştur.

Haberin Devamı

Araştırmanın sonuçlarına göre her 100 erkekten sadece 5 tanesinin penis boyu 16 cm ve üzerinde iken, yine her 100 erkekten sadece 5 tanesinin penis boyu 10 cm ve altındadır. Yani erkeklerin yüzde 90’nın penis boyu 10 – 16 cm arasındadır. Bir erkekte penis uzunluğunun erekte halde 9 – 17 cm arasında olması normal olarak kabul edilmektedir. Penis uzunluğu 9 cm’den kısa ise bu durum mikropenis olarak adlandırılmaktadır.

PENİS BOYUNUN CİNSEL HAYATA ETKİSİ NASILDIR?

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu “Penis boyutunun cinsel tatmin üzerine etkisi konusunda henüz net bir görüş birliği yoktur. Bu konuda yapılmış araştırma ve çalışmaların bir kısmında daha kalın veya daha iri penisin kadınlarda daha yüksek cinsel tatminle ilişkili olduğu bildirilirken bir kısmında ise penis boyutunun bu konuda etkisinin olmadığı hatta aksi yönde olumsuz etkilerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Ancak, genel olarak daha kalın ve uzun bir penisin vajinal duvarı daha güçlü ve tümüyle uyaracağı için daha uzun ve güçlü orgazm sağlayacağı ve kadında cinsel tatmin açısından avantaj sağlayacağı düşünülmektedir.” dedi

Haberin Devamı

Kadınlar üzerinde penis boyunun önemi konusunda yapılan çalışmalarda kadınların büyük çoğunluğunun erkeklerin sandığı kadar penis boyutu konusuna önem vermediğini söyleyen Prof. Dr. Berkan Reşorlu “Yapılan araştırma sonucunda kadınların yüzde 85’nin penis boyutunu cinsel tercihlerinde bir kriter olarak almadığını ortaya koymuştur. Yine bu çalışmada evli kadınların yüzde 80’i eşinin penis boyundan memnun olduğunu ve daha uzun olmasını tercih etmeyeceğini bildirmiştir.” Açıklamasını yaptı.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu “Bunun yanı sıra 2013 yılında yapılan bir çalışmada bilgisayar başında farklı erkek vücut yapılarının kadınlar tarafından değerlendirilmesi istenmiştir. Daha uzun boylu, daha kaslı ve erekte olmayan penis boyu daha iri olan erkekler, kadınlar tarafından daha çekici bulunmuştur. Ancak penis boyutu belli bir uzunluğun üzerine çıktığında ise kadınlar tarafından tekrar çekiciliğin azaldığı görülmüştür.”dedi

Haberin Devamı

İnsanların tarihsel biyolojik gelişimine baktığımızda diğer primat türlerine göre en uzun ve iri penis yapısına sahip olduğunu görüyoruz diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu sözlerine şöyle devam etti; “ Bu durumun insanların evrimsel gelişim sürecinde iri penisin sağladığı avantajlar nedeniyle bilinçli ya da bilinçsiz olarak dişiler tarafından tercih edilmiş olmasından yani cinsel seçilimden kaynaklandığına inanılmaktadır.”

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu penis kaç yaşına kadar büyür sorusuna cevap verdi; “Penis, puberte (ergenlik dönemi) ile birlikte hızlı bir büyüme sürecine girer. Yaklaşık 3-4 yıl süren puberte boyunca uzunluk ve kalınlık açısından oldukça hızlı büyüyen penis, puberte bittikten sonra yaklaşık 20 yaşına kadar hafif de olsa büyümeye devam etmektedir.”

 

İDEAL BOYDA PENİSİ OLANLAR NEDEN BÜYÜTME İSTER?

Özellikle genç erkekler arasında penis boyu, seksüel ilişki sayısı ve boşalma süresi bir güç göstergesi ve çekişme aracı olarak ön plana çıkmaktadır diyen Reşorlu “Çoğu zaman erkekler birbirlerine anlattıkları anlamsız iddialara inanarak ya da porno filmlerde izlediklerinin standart olduğunu düşünerek yersiz endişelere kapılmakta ve bu konularda tedavi arayışına girmektedir.” Diyerek açıklamalarını noktaladı.

Haberin Devamı