D vitamini kanserin düşmanı
Kanda yüksek seviyede D vitamini bulunması kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor
Avrupa’da 10 ülkede (Danimarka, Fransa, Yunanistan, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere) yapılan, yarım milyonu aşkın kişinin katıldığı ve İngiliz Tıp Dergisinde (BMJ) yayımlanan karşılaştırmalı araştırma, kanında D vitamini seviyesi yüksek olan kişilerin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskinin diğer kişilerden yaklaşık yüzde 40 az olduğunu gösterdi.
Ancak riski azaltmak için, D vitamini yüksek besinlere mi ihtiyaç bulunduğu, yoksa dengeli beslenme ve düzenli olarak makul ölçüde güneşlenmenin mi gerekli olduğunun aydınlatılması gerekiyor.
Ayrıca bilim adamları, takviye D vitamini önermeden önce, kandaki D vitamini seviyesini artırmanın bu kansere yakalanma riskini, istenmeyen yan etkiler yaratmadan gerçekten azaltıp azaltmadığını belirlemek için başka araştırmaların yapılması gerektiğini de vurguladı.
KORUNMAK İÇİN BUNLARDAN KAÇININ
Şimdilik, kalın bağırsak kanserinden korunmak için bilim adamları; sigaranın bırakılması, spor yapılması, kilolu olmaktan kaçınma, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, alkol ve kırmızı et tüketimini sınırlandırma önerisinde bulunuyor.
- Mide koruyucu kullananlar dikkat! uzmanı uyardı: O şekilde kullanınca organları mahvediyor!
- Uzmanından uyarı:İnme riskini azaltmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durun
- Uzmanından polen alerjisi uyarısı
- Uzmanı uyardı: Göz alerjisi kornea ülserine yol açabilir
- Uzmanı uyardı: Polen alerjisi olanlar kesinlikle sık sık duş alsın!