Sağlık Defne yaraları iyileştiriyor

Defne yaraları iyileştiriyor

Paylaş
Defne yaraları iyileştiriyor

Defnenin yağı ve yaprakları, iştah açar, sindirimi kolaylaştırır, mideyi kuvvetlendirir ve iltihapları önleyip yaraları iyileştirir

Vatanı Türkiye olan defne zamanla Akdeniz ülkeleri Karadeniz ülkeleri, Türkistan, Orta ve Batı Avrupa, Güney ve Orta Amerika ile ABD’nin batı ve güneyine kadar geniş bir alana yayılmıştır. Boyu oldukça değişkendir. Bazen bir funda gibi küçük bazen de 10 metre boyunda bir ağaç gibi büyük, yapraklarını kışın dahi dökmeyen ve siyah kabuklu bitkilerdir. Yaprakları 3-5cm genişliğinde, 5-15cm uzunluğunda enelikle mızrak şeklinde, nadiren yumurta şeklinde veya oval olup kenarları bütün fakat dalgalı, üst yüzeyi parlak yeşil, alt yüzeyi donuk yeşil, kısa saplı ve deri gibi derttir. Çiçekleri yapraklarının hemen dibinden çıkar ve topluca bir arada bulunur. Dişi çiçekleri küçük, beyazımsı sarı veya krem rengi, taç yaprakları ve erkek çiçekleri 8-12 döllenme tozluklarına sahiptir. Meyveleri önce yeşil sonra siyah bir renk alır. Takriben 1cm çapında zeytin çekirdeği gibi yüzeyi parlak, etli, içinde bir tane çekirdeği vardır. Türkiye’de genellikle Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilir. Yaprağı ve meyvesinin yağı bir ilaç ürünüdür.

Haberin Devamı


KESİNTİSİZ CİNSEL GÜÇ İÇİN EPİMEYUMLU KAPSÜL

Tesir şekli:

a) Yaprakları; antiseptik (mikropları öldürücü), iltihapları önleyici, hazmettirici, idrar artırıcı, kan dolaşımı artırıcı ve deriyi tahriş edici özelliklere sahiptir.

b) Defne yağı; antiseptik, iltihapları önleyici, deriyi yumuşatıcı ve yaraları iyileştiricidir.

Kullanılması:

a) Halk arasında; defneyaprakları çay şeklinde içilir ise iştah açar, sindirimi kolaylaştırır ve mideyi kuvvetlendirir. Halka arasında baş ağrıları ve sinirsel rahatsızlıklara karşı çayı içilirken basura karşı hazırlanan demi taharet yapılacak su ile karıştırılarak, bu karışım ile taharet yapılır ise basurları iyileştirir. Bu güne kadar defne yaprakları üzerinde yeterince araştırma yapılamamıştır. Defne yaprağı genellikle baharat olarak kullanılır ve etli yenmeklere çorbalara ve patatesli yemeklere katılır ayrıca birçok turşu türevlerinin; beyaz lahana, kırmızı lahana, pancar, biber turşularına veya karışık turşulara katılır.

Haberin Devamı

b) Halk arasında defne yağı; genellikle hayvanların derilerinde meydana gelen iltihaplı-iltihapsız yaraların, çatlak ve sertliklere karşı kullanılır. Özellikle ineklerin sertleşen ve iltihaplanan memelerini iyileştirmek için kullanılır.

c) Merhemi; Defne meyveleri soğuk baskı ile yağı çıkarılır veya meyvelerin yarısı kadar suyla 2-3saat kaynatıldıktan sonra süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan defne yağı daha ağır olduğundan dibe çöker ve su üst kısımda kalır. Böylece yağı ve suyu ayırmak kolaylaşır. Koyun kuyruk yağı veya iç yağı yoksa parafin yahut vazelin önce ocakta ısıtılarak eritilir ve içine 1/10 oranında (100gr Parafin veya vazeline 10gr Defne yağı) Defne yağı ilave edilir. Soğuduktan sonra buzdolabına konur. Defne yağı ile Hatay yöresinde sabun yapılır.

Homeopati’de: Defneyaprakları bir şişeye konur ve üzerine %70’lik Alkol (Etanol) ilave edilir. Güneşten uzakta 4-6 hafta ekletildikten sonra süzülerek Homeopati’de Laurus nobllis adı ile anılan tentür elde edilir.

Birleşimi:

a) Yapraklarının birleşimindeki en önemli madde eter yağı türevleri (Uçucu yağ türevleri)%1-5 arasında olup bunlardan en önemlisi Cineol (Sineol, Okaliptus’a bak.) olup %35-50 arasında bulunur. Onu eugenol, graniol ve az miktarda pinenler takipeder..

Haberin Devamı

b) Meyvelerinden elde edilen ve kısaca defne yağı diye anılan yağın birleşiminde ise %30 oranında Eter yağından (Uçucu yağ) meydana gelir ve bunun da %40-50’sini Dehidrocostulakton, %20-30 Costunolid ve az miktarda Eremanthin içerir.

c) Sabit yağ türevleri; Laurinasit, Palmitinasit, Linolasit ve Oleikasit

d) Ayrıca Trigliseridi, ayrıca Myricial alkol ve Nişasta içerir.