Sağlık Diş beyazlatma işlemi hassasiyete neden olur mu? Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?

Diş beyazlatma işlemi hassasiyete neden olur mu? Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?

Paylaş
Diş beyazlatma işlemi hassasiyete neden olur mu? Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?

Diş beyazlatma işlemi, estetik bir gülüşe kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor. Ancak, bu işlem sırasında dişlerde geçici olarak hassasiyet artışı yaşanabileceği biliniyor. Diş Hekimi Onur Öztürk, diş beyazlatma işlemi öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken önlemleri ve hassasiyeti azaltma yöntemlerini anlatıyor.

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin daha beyaz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla yapılan bir estetik konservatif bir tedavidir. Bu işlem, evde uygulanabilen kitler, diş hekimi ofisinde yapılan profesyonel uygulamalar olmak üzere çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilir.
Bu işlemler, diş minesine zarar vermeden dişin doğal rengini birkaç ton açabilir. Ancak, diş beyazlatma işlemleri öncesinde diş hekimine danışmak ve muayene olmak önemlidir çünkü herkes için uygun olmayabilir.

Haberin Devamı


Hassasiyet artışındaki sebep, beyazlatma işlemi sırasında kullanılan maddelerin diş minesini geçici olarak daha geçirgen hale getirmesidir. Bu durum, soğuk veya sıcak yiyecek ve içeceklerin dişlerde rahatsızlık hissine yol açmasına neden olabilir. Doğru uygulandığında bu etki geçicidir.


HASSASİYETİN AZALTILMASI İÇİN NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMASI GEREKİR?


Hassasiyeti azaltmak ve diş beyazlatma işlemini daha konforlu hale getirmek için alınabilecek bazı önlemler bulunmaktadır:
Diş hekimi değerlendirmesi: Diş beyazlatma işlemine başlamadan önce diş hekimi tarafından detaylı bir değerlendirme yapılması önemlidir. Dişlerdeki kırık, çatlak veya çürük gibi problemler, hassasiyeti artırabileceğinden, bu tür sorunların önceden tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

DİŞ BEYAZLATMA SONRASI BUNLARA DİKKAT!


Diş beyazlatma işlemi sonrası, dişlerin geçirgenliğinde geçici olarak artış meydana gelir. Bu nedenle, işlemin etkinliğini uzun süre korumak ve istenmeyen lekelenmeleri önlemek için, renklendirici gıda ve içecek tüketimine dikkat etmek büyük önem taşır. Özellikle ilk birkaç hafta ekstra dikkat etmek üzere; sigara, kırmızı şarap, çay ve kahve gibi boyama özelliği yüksek ürünlerden bu dönemde uzak durulmalıdır. Aynı şekilde, soslar, bazı meyveler ve sebzeler gibi renklendirici özellikteki yiyeceklerin tüketimi de mümkün olduğunca sınırlanmalıdır. Diş beyazlatma işlemi sonrası hassasiyeti azaltmak ve beyazlatma sonuçlarını maksimize etmek için bu önerilere uyulması, sağlıklı ve parlak bir gülüşe sahip olmanın anahtarlarından biridir.


Diş beyazlatma işlemi, doğru uygulandığında ve gerekli önlemler alındığında, güvenli ve memnun eden sonuçlar veren en minimal invaziv estetik diş hekimliği uygulamalarının başında yer almaktadır.