Ette haftada 3'ü aşmayın
Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre fazla et tüketimi, kalp krizi, inme ve kanser riskini artırıyor
20 Ekim 2010 , Çarşamba 08:45
Farklı beslenme alışkanlıkları olan insanların sağlık durumlarını inceleyen İngiliz Oxford Üniversitesi uzmanları, yüksek oranda tuz ve yağ içeren etlerin sadece İngiltere’de yılda 45 bin kişinin erken ölümüne neden olduğunu tespit etti.
BALIK VE YUMURTAYLA DESTEK
Araştırmayı yürüten heyetin başkanı Dr. Mike Rayner, “Bu hayatlar haftada sadece üç porsiyon et tüketilerek ve süt ürünlerinin tüketimi azaltılarak kurtarılabilir. Örneğin haftada bir küçük parça biftek, bir tavuk göğsü ve iki sosis yeterlidir. Bir porsiyon balık ve yumurtayla da protein desteği sağlanabilir” dedi.
(Vatan)
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Mide koruyucu kullananlar dikkat! uzmanı uyardı: O şekilde kullanınca organları mahvediyor!
- Uzmanından uyarı:İnme riskini azaltmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durun
- Uzmanından polen alerjisi uyarısı
- Uzmanı uyardı: Göz alerjisi kornea ülserine yol açabilir
- Uzmanı uyardı: Polen alerjisi olanlar kesinlikle sık sık duş alsın!