Fazla pirinç diyabet riskini artırıyor
Uluslararası bir araştırmanın sonucuna göre, düzenli olarak ve fazla miktarda tüketilen pirinç pilavı tip 2 diyabet riskini artırıyor
27 Mart 2012 , Salı 17:19
Sonuçları İngiliz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmada, Dr. Qi Sun başkanlığındaki bilim adamları, Çin, Japonya, ABD ve Avustralya'dan toplam 350 bin kişinin, 2 ile 22 yıl arasında değişen sürelerde toplanan verilerini analiz etti.
Haberin Devamı
Düzenli ve çok miktarda tüketilen haşlanmış beyaz pirincin tip 2 diyabet hastalığı ihtimalini artırdığını belirten bilim insanları, ek olarak tüketilen her bir porsiyonun (158 gram pişmiş pirinç) diyabet riskini yüzde 11 artırdığını kaydetti.
Bilim insanları, pirincin az miktarlarda ve aralıklarla tüketilmesinin ise bu konuda risk yaratmadığını ifade etti.
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzman isim uyardı: Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor
- Uzmanından ani kalp ritim bozukluğu uyarısı: Direkt ölüme neden olabiliyor
- 24 saat içinde ölüme yol açıyor! Vücudunuzda bu belirtiler varsa dikkat!
- Uzmanı uyardı: Hava kalitesi astımı ve şiddetini etkiliyor
- "Boyunda görülen her kitle kanser habercisi olmasa da tedbirli olunmalı"