Felç riskine karşı çikolata yiyin
Uzmanlar, çikolata yiyenlerin felç riskinin, yemeyenlere oranla daha az olduğunu ortaya çıkardı
14 Şubat 2010 , Pazar 04:00
İngiliz uzmanların çeşitli yaşlardaki 50 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma düzenli olarak çikolata yiyenlerde felç riskinin, diğerlerine oranla yüzde 22 daha az olduğunu ortaya koydu.
Kanadalı uzmanlar ise felç geçirdikten sonra haftada 50 gram çikolata tüketmeye başlayanlarda bu hastalıktan ölme riskinin, yemeyenlere oranla yüzde 46 azaldığını belirledi.
Uzmanlar, “Felç riskini azaltmak için haftada bir paket çikolata tüketmek yeterli. Çikolatanın antioksidan özelliği felce kalkan oluşturuyor” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Tek gecede kişiliği komple değişti: Gece yatanla sabah kalkan aynı kişi değil! 18 ay sonra şok eden gerçek ortaya çıktı, meğer o yüzdenmiş!
- Uzmanı açıkladı: Alerjik reaksiyonlar gün geçtikçe artıyor
- Kadınlara parmak ısırtacak 10 öneri! Onları baştan çıkarmak sizin elinizde
- Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor
- O ildekiler maskesiz dışarı çıkmasın! 2,5 mikronun altında kalan partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor!