Sağlık Göz kapağı düşüklüğü baş ağrısı yapıyor

Göz kapağı düşüklüğü baş ağrısı yapıyor

Paylaş
Göz kapağı düşüklüğü baş ağrısı yapıyor

Göz kapağı düşüklüğünün baş ağrılarına da neden olduğunu belirten uzmanlar, göz kapağı düşüklüğü ameliyatlarının estetik kaygılardan çok ağrılar nedeniyle yapıldığını söylüyor

Belli bir yaştan sonra ya da doğuştan kaynaklı sorunlar nedeniyle oluşan göz kapağı düşüklüğü, farlı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Lazerle göz kapağı estetiği hakkında bilgi veren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, göz kapağı düşüklüğünün sadece estetik nedenlerden değil, baş ağrısını takip eden sağlık sorunları sebebiyle de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

DAHA YAŞLI BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKIYOR

Göz kapağı estetiği için gelen hastaların bazılarında, şiddetli baş ağrısı şikayetlerinin olduğunu dile getiren Op. Dr. Bülent Cihantimur, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Göz kapağı düşüklüğünün görüş açısını engellemesi sonucunda hastalar sürekli alın kaslarını yukarı kaldırarak, kasların içinden geçen sinirlere baskı yapıyorlar. Baş ağrıları sürekli çalışan ve hep gergin tutulan alın kaslarının sinirlere baskı yapması sebebiyle oluşuyor. Ayrıca alın kaslarının sürekli çalışması nedeniyle alında çizgilerin derinleşmesine sebep oluyor ve daha yaşlı bir görüntü oluşuyor” dedi.

20 DAKİKADA SORUN ÇÖZÜLEBİLİYOR

Göz kapağı düşüklüğü doğuştan veya yaşlanma ile birlikte geliyor. Bu her yer yaştan insanın karşılaşabileceği bir sorun. Göz kapağının sarkmasıyla normal görüş açısının bozulduğundan dolayı insanlar, estetik açıdan son derece rahatsızlık duyuyor. Özelikle kadın hastalar, göz kapağı düşüklüğüyle daha yaşlı gözüktüklerini ve makyaj dahi yapmakta zorlandıklarını belirtiyor. Göz kapaklarındaki sarkıklık, 15-20 dakikalık bir operasyonla çözümlenebiliyor ve hastalar mevcut sorunların tamamından kurtulabiliyorlar“ dedi.

Haberin Devamı

AMELİYATSIZ ÇÖZÜM VAR

“Göz etrafı gençleştirme işleminde bölgeye bir bütün olarak bakılarak, kaş düşüklüğü, göz altı torbaları, göz altı morluğu ve göz kapağı düşüklüğünü gidermek için lazer ve medikal ipler vasıtasıyla yapılıyor. Hiç kesi yapılmadan uygulanan bu sistemle, hastalar hızlıca toparlanarak, sosyal hayatlarına dönebiliyorlar.”

İHA