Gribe karşı soğan kebabı!
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, gribe karşı vücut direncini artırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici besinler alınması gerektiğini bildirdi
07 Aralık 2014 , Pazar 10:26
Öztan, yaptığı yazılı açıklamada, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik özelliği bulunan soğanın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye etti.
Haberin Devamı
Soğanın kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak hazırlanan "soğan kebabı"nın da gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Öztan, "Yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirici sebzelerin başında da soğan gelir. Soğan kebabı, bu anlamda önerebileceğimiz en güzel kış yemeğidir."
Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan soğan kebabını, yerli ve yabancı turistlerin de severek tükettiğini vurguladı.
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- En komik Haydar Dümen soru ve cevapları! İşte unutulmayacak yanıtlarıyla Haydar Dümen best of'ları
- Kronik böbrek hastalığı olanlar dikkat: Mutlaka dengeli beslenin
- Sağlıklı Bir Fikrim Var proje yarışması, geleceğin sağlık liderlerini ödüllendiriyor
- Çocuklukta ortaya çıkıyor! D vitamini değerlerine dikkat, kemik erimesi geliyorum diyor!
- Polen alerjisi olanlar dikkat! Uzmanı açıkladı: Bu saatler kritik